Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Kovačević: Veoma je tužno čak i slušati Mladen Bosića kako tuguje zbog toga što im je izostala podrška SDA na koju su navikli

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je danas da je toj političkoj partiji ključ za formiranje vlasti dao narod, odnosno građani Republike Srpske, a da je “SDS-u, kao poraženoj stranci na izborima 2014. godine, SDA udijelila milost i podarila učešće u vlasti na čemu su se oni predano oduživali četiri godine”.

– Veoma je tužno čak i slušati /funkcionera SDS-a/ Mladen Bosića kako tuguje zbog toga što im je izostala podrška SDA na koju su navikli. Tužno je i to što Bosić kao jedini kvalitet /predsjednika SDS-a/ Vukote Govedarice vidi u tome što nikada nije pokazivao bilo kakvu sklonost za saradnju sa /predsjednikom SNSD-a/ Miloradom Dodikom i predstavnicima vlasti u Srpskoj, dok je i te kako pokazivao spremnost da sarađuje sa /predsjednikom SDA/ Bakirom Izetbegovićem i SDA – ocijenio je za Srnu Kovačević.

Prema njegovim riječima, očigledno je da se u politici SDS-a na tom planu neće ništa promijeniti.

– Očigledno je da će SDS, za razliku od SNSD-a koji predstavlja Banjaluku u Sarajevu, nastaviti da predstavlja Sarajevo u Banjaluci – naglasio je Kovačević.

On ukazuje da u SDS-u postoji i druga struja sa jasnim stavom da je to stranka iz Republike Srpske koja mora da sarađuje sa onim koji predstavljaju većinsku volju naroda u Srpskoj i da konačno i ona treba doprinijeti cilju da Srpska bude bolje mjesto za život, a ne da samo uprazno kritikuje, a nikada ništa ne uradi za građane koji joj daju povjerenje.

Bosić tvrdi da je Dodik uspio da oformi grupu funkcionera u SDS-u koji ga zastupaju i preko kojih želi da ostvari kontrolu nad strankom. Bosić kaže da nikada nije primijetio da je Govedarica pokazivao bilo kakvu sklonost za saradnju sa Dodikom.

On je istakao i da je SDA ključ zakonodavne vlasti na nivou BiH dala Dodiku.

Izvor
SRNA
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button