Banjaluka

Torbica odlazi sa čela Ekotoplane (VIDEO)

Dosadašnji direktor banjalučkih Ekotoplana Borko Torbica odlazi sa ove funkcije. Ostaje nejasno ko će preuzeti upravljanje preduzećem kome je grad Banjaluka povjerila djelatnost grijanja i ko građanima garantuje da će Banjaluka u sezonu ući spremna.

Da direktor preduzeća Ekotoplane Borko Torbica odlazi sa ove pozicij, potvrđeno je i iz banjalučke gradske uprave.

Gradonačelnik Igor Radojičić ne otkriva ko će Torbicu zamijeniti na mjestu prvog čovjeka preduzeća kome je Banjaluka povjerila djelatnost grijanja u gradu.

Nakon završetka perioda investicija u Ekotoplanama, odnosno izgradnje nove toplane, Borko Torbica vlasnik preduzeća Elnos koje je preko firme-ćerke IEE suvlasnik Eko-toplana zajedno sa gradom krenuo je u izgradnju četvorospratne poslovne zgrade u Ulici Petra Kočića u Banjaluci.

Iz Gradske uprave u saopštenju tvrde, da su u toku tek pripremni radovi.

Projekat Ekotoplane koji je najavljivan kao vrlo uspješan, ispostavilo se da nije ispunio očekivanja građana Banjaluke, niti im je donio kvalitetnije grijanje. Nova toplana je tokom posljednje sezone grijanja koristila postrojenja stare toplane na mazut, a po svemu sudeći, činiće to opet. Gradonačelnik tvrdi da će to biti korišćeno samo u slučaju ekstremno niskih temperatura.

Potpisivanjem ugovora , imovina stare toplane je iznajmljena preduzeću Ekotoplane. Mali akcionari stare banjalučke Toplane su najavili tužbe protiv rukovodstva toplane i grada Banjaluka koji je većinski vlasnik zbog, kako tvrde, nezakonitog iznajmljivanja postrojenja Ekotoplanama.

Izvor
BN
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!