Banjaluka

“Veliki brat” u dvorištu škole Petar Petrović Njegoš

Osnovna škola “Petar Petrović Njegoš” u Obilićevu dobiće video-nadzor u dvorištu škole, čime će biti povećana bezbjednost učenika, potvrdila je Đorđa Grajić, direktorica ove škole.

Dio školskog objekta obezbijeđen je kamerama, ali školsko dvorište nije i to nam je prioritet, da bi u večernjim satima bili bezbjedniji svi đaci koji dolaze na vannastavne aktivnosti i razne sekcije koje se održavaju u našoj školi“, kazala je Grajićeva.

Loading...

Oliver Gačić, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Obilićevo, rekao je da je Savjet u dogovoru sa školom i roditeljima predložio postavljanje kamera u dvorište ove škole o okviru malih projekata, koje su predlagale mjesne zajednice.

Dodao je da su se usaglasili da im je najbitnija bezbjednost učenika, te bi realizacijom ovog projekta škola trebalo da dobije četiri kamere.

Kamere se trenutno nalaze na dijelovima školskog objekta, ali su im potrebne kamere koje bi pokrile prilaz školi i školsko dvorište.

Nakon postavljanja novih kamera kompletan školski prostor i dvorište bili bi obezbijeđeni video-nadzorom.

Trenutno imamo pet kamera, i to se pokazalo kao korisno i značajno što se tiče bezbjednosti, ali i u razjašnjavanju raznih problematičnih situacija“, istakla je Grajićeva.

Roditelji smatraju da bi sve škole i školska dvorišta trebalo da budu obezbijeđeni video-nadzorom radi veće sigurnosti djece.

Raduje me vijest da bi i školsko dvorište trebalo da dobije video-nadzor, jer će time biti sigurnije za djecu. Njihova je bezbjednost najvažnija. Moja kćerka sljedeće godine treba da krene u prvi razred i bitno mi je da se radi na bezbjednosti učenika“, kazala je Marijana P. iz ovog naselja.

Iako veliki broj škola ima obezbijeđen video-nadzor, još uvijek nisu svi školski objekti pokriveni kamerama.

Miroslav Popržen, predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola, smatra da bi sve škole trebalo da imaju video-nadzor.

Trebalo bi se raditi na tome da sve škole budu obezbijeđene video-nadzorom iz bezbjednosnih razloga“, rekao je Popržen.

Izvor
NN / Bojana Kljajić
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!