Hronika

Ko je kriminalac koji je sebi prerezao vrat u sudnici

Zoran Jeličić, pripadnik “Valjevskog klana”, kome se sudi za teško ubistvo valjevskog biznismena Željka Đedovića, prerezao je sebi vrat i venu pred svima u sudnici Specijalnog suda u Beogradu.

Podsjetimo, u velikoj akciji policije 2009. godine zbog teškog ubistva, zločinačkog udruživanja, nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija, iznuda i nanošenja lakih i teških tjelesnih povreda, i iznude novca lišeni su slobode Milan Lazarević, Zoran Jeličić, Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković i Aleksandar Bošković.

“Valjevski klan” klan je počeo sa djelovanjem 2006. godine, na području Valjeva. Okrivljeni Milan Lazarević, poznatiji kao Laza Bombaš, organizovao je kriminalnu grupu koja je tri godine vršila velika razbojništva, ali su “pali” tek nakon ubistva Željka Đedovića (30) u noći između 3. i 4. aprila 2009. godine.

Ono što je tada uzdrmalo javnost je što je jedan od saučesnika u ubistvu bio Milan Miljanović, pripadnik beogradske policije. Naime, on je svoju službenu uniformu pozajmio vođi valjevske kriminalne grupe Milanu Lazareviću, sa kojim se od ranije poznavao.

U toj uniformi je Zoran Jeličić (40) iz Padinske Skele kod Beograda, u centru Valjeva ubio Željka Đedovića sa kojim je Lazarević kao vođa klana bio u sukobu od 2006. godine.

Inače, Jeličić je 2009. godine priznao da je u Valjevu ubio Željka Đedovića. Jeličić je tada i ispričao istražnom sudiji da je u uniformi, koju je pozajmio od policajca Milana Milijanovića (25), prišao Đedoviću i ispalio u njega četiri metka.

Zoran Jeličić se dovodi u vezu sa jednim nerazjašnjenim pokušajem ubistva i nekoliko razbojništava na području Valjeva. On je bio zadužen za najteža krivična djela, dok se ostatak organizovane kriminalne grupe bavio paljevinama, utjerivanjem straha i prijetnjama vlasnicima objekata, od trafika do preduzeća, koje su više godina reketirali, pisali su 2009. beogradski mediji.

Pročitajte još:

Dobio dozvolu da posjeti bolesnog sina, pa pobjegao kroz prozor

U ratu je pucao na rođenog brata, razbio ćiriličnu tablu u Vukovaru

Opljačkan kazino, radnik obezbjeđenja pucao prema razbojniku

Policajac Bratislav (42) potegao pištolj zbog razvoda

Iz kamiona ispale gajbe sa pivom

Ubijen sin bivšeg predsjednika Njemačke

Znam ko je objavio moj snimak, saznala sam prošle godine

Dvojica mladića pokušali da kidnapuju fudbalera, oteo im se dok su ga gurali u gepek

U “golfu 2” prevozio ilegalne migrante

Žena ranjena na putu ka poslu

Vučić dao nalog da se ispita slučaj ruskog obavještajca u Srbiji

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!