Sport

Mikić pred revanš meč polufinala Kupa BiH: Igramo kao da je 0:0

Igraćemo kao da je 0:0. Nema opuštanja i razmišljanja da imamo prednost, kazao je Mirko Mikić, trener rukometaša Borac M:tela, koji večeras (19.30) u “Boriku” u revanš meču polufinala Kupa BiH dočekuju visočku Bosnu.

Prvi okršaj dva rivala u Visokom završen je pobjedom Banjalučana sa 28:24, ali to, ističu u taboru “crveno-plavih”, ne smije biti razlog za spuštanje garda.

“Želimo u finale i moramo da pristupimo ovom meču kao onom protiv Šviese u Čelendž kupu. Moramo nekako da se iskupimo za onaj poraz od Vogošće, koji je, ako smo već morali da izgubimo, ako se može tako reći, došao u možda najbezbolnijem trenutku. Igramo pred svojim navijačima, što nam daje dodatni motiv, ali i obavezu da budemo na visini zadatka, u šta ne sumnjam”, kaže Mikić.

Naporan ritam utakmica srijeda – subota ostavio je traga na igračima, ali je to, kaže Mikić, nešto što je očekivano.

“Ritam je zaista kao u NBA ligi. Osjeti se već blagi umor, ali ćemo to uspješno riješiti. Pred nama su važni i teški mečevi sa Bosnom i Gračanicom, a onda nam slijedi i evropski okršaj sa CSM Bukureštom, o kojem, iskren da budem, u ovom trenutku i ne razmišljamo. Svaki naredni meč je jednako važan i u svaki ulazimo sa punom snagom i ozbiljnošću”, dodao je trener Borca.

Bek Borca Dean Šešić ne sumnja u dobar rezultat.

“Idemo na pobjedu i ulazak u finale. Vjerujemo da to možemo da uradimo uz pravi pristup igri i podršku navijača. Bosna je najjača na sredini, gdje su Adnan Harmandić i Muhamed Toromanović, ali možemo da ih neutrališemo i ostvarimo svoj cilj. Motiva i želje nam ne nedostaje”, kaže Šešić.

Borac M:tel će 23. marta krenuti put Bukurešta, gdje će igrati prvi meč četvrtfinala Čelendž kupa, a revanš je sedam dana kasnije u Banjaluci.

Član Upravnog odbora banjalučkog kluba Vladimir Blagojević kazao je da su dobili odbijenicu od Ministarstva civilnih poslova BiH za pomoć u sufinansiranju evropskih mečeva. Blagojević je naveo da je klub iz Federacije BiH od Ministarstva dobio novac za evropski meč i upitao da li pomenuto ministarstvo u službi samo jednog entiteta.

“Sve je spremno, novac smo obezbijedili, ali Borac na evropskoj sceni ne predstavlja samo Banjaluku i RS, već i BiH, pa smo uputili zahtjev za podršku jer su neki klubovi koji su bili u istom takmičenju dobijali pomoć od 30.000 KM. Nas su odbili jer su naveli da konkurs za 2019. nije još raspisan. I prethodnih sezona smo imali probleme jer su od nas tražili dodatne papire i na kraju nas odbijali. Ne možemo da apliciramo za pomoć unaprijed jer ne znamo do koje faze takmičenja ćemo doći. Očigledno je da vladaju dvostruki aršini i da za neke novca ima, a za neke ne”, kaže Blagojević.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!