Hronika

Podignuta optužnica za ubistvo navijača Partizana

Okružno tužilaštvo u Bijeljini podiglo je optužnicu protiv Marka Zarića zvanog Čupo i Petra Bujinovića zbog ubistva navijača FK Partizan Aleksandra Pantića.

Loading...

Tučnjava se dogodila 15. septembra prošle godine u mjestu Dvorovi na parkingu ispred ugostiteljskog objekta. Zarić i Bujinović su se prethodno dogovorili s navijačima FK Crvena zvezda iz Begrada da se obračunaju s navijačima supraničkog tima, ponijeli motike, letve, držalice i sl.

Kako se navodi u optužnici, oni su se podijelili u grupe i sačekali navijače Partizana. Kada su došli, Zarić je pesnicom udario Pantića u glavu, od čega je pao, te ga je nastavio udarati motikom, u čemu mu se pridružio Bujinović koji ga je također udarao motikom u glavu. Nanijeli su mu višestruke povrede među kojima je i puknuta lobanja te oštećenje moždanog tkiva, koje su detaljno navedene u optužnici. Preminuo je na putu za Klinički centar Srbije.

Podsjetimo, u ovoj tučnjavi je učestvovalo 20 osoba koje su privedene. Pantić je ubijen, a Boris Kašiković teško povrijeđen. Povod za fizički obračun navijača bio je grafit. Nakon što su navijači Partizana prekrečili grafit koji su na jednoj zgradi u centru Bijeljine ispisali navijači Crvene zvezde pretučen je jedan navijač “crno-belih”. Nakon toga dogovoren je susret dva navijačka tabora u Dvorovima. Najmlađi učesnik obračuna imao je sedamnaest, a najstariji 45 godina.

Okružni sud Bijeljina potvrdio je optužnicu protiv muškaraca koji su iz Bijeljine.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!