Društvo

Oštre reakcije zbog okupljanja Ravnogoraca u Višegradu

VIŠEGRAD – Okupljanje članova Ravnogorskog pokreta otadžbine Srpske u Višegradu ponovo je izazvalo oštre reakcije, pa je tako SDA zatražila da Tužilaštvo BiH pokrene krivične postupke.

Loading...

Članovi ravnogorskog pokreta su, naime, danas položili cvijeće na Spomenik palim borcima u Višegradu, a potom su krenuli u Dobrunsku Rijeku kako bi obilježili 73 godine od hapšenja Dragoljuba Mihailovića Draže.

Dušan Sladojević, predsjednik Ravnogorskog pokreta otadžbine Srpske, istakao je da je “Čiča Draža život posvetio razvoju demokratije, odbrani otadžbine od fašističkih agresora i strašnih ustaških pokolja u dijelu Podrinja, Birča i u zapadnim krajevima BiH, odnosno Republike Srpske”.

Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH, kaže da su “postrojavanja četnika s područja BiH i Srbije u Višegradu opasna prijetnja miru i stabilnosti”, te da su posebno uznemirujuća za Bošnjake povratnike u RS.

Iz SDA-a traže “zabranu djelovanja Četničkog ravnogorskog pokreta u BiH, jer njihovo djelovanje predstavlja prijetnju miru”. Reagovala je i DF.

“Demokratska fronta poziva ministra unutrašnjih poslova RS, Dragana Lukača i ministra sigurnosti BiH, Dragana Mektića, da uhapse pripadnike četničkog pokreta koji su u Višegradu eksplicitno pozivali na činjenje novih zločina”, navode iz DF-a.

Bakira Hasečić, predsjednica Udruženja “Žena – žrtva rata”, kaže da je “sramota u 21. vijeku da se dešavaju ovakvi stravični prizori”.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!