Sport

UEFA: Obavezno prihvatanje gostovanja reprezentacije Kosova

Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) pooštriće pravila kako bi spriječila države koje ne priznaju nezavisnost Kosova da odbiju gostovanje te fudbalske reprezentacije.

Reprezentacija Kosova odigraće utakmice u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine, a četiri od ukupno 11 zemalja koje organizuju takmičenje – Azerbejdžan, Rumunija, Rusija i Španija – ne priznaju nezavisnost Kosova.

Predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin izjavio je da ovakva politika fudbalske unije obavezuje reprezentacije drugih zemalja da igraju protiv kosovskih klubova i reprezentacije, kao rezultat žrijeba – bilo na njihovoj ili teritoriji Kosova i Metohije, prenosi AP.

Ovakva politika evropskog fudbalskog tijela mogla bi da dovede do neslaganja sa državama kao što je Ukrajina, koja ne priznaje nezavisnost Kosova, zbog čega je u okviru kvalifikacija za prošlogodišnje Svjetsko prvenstvo u Rusiji utakmicu protiv fudbalske reprezentacije Kosova, umjesto u Kijevu, odigrala u Poljskoj.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!