Politika

DNS: Smijeniti odgovorne za propuste u istrazi smrti Davida Dragičevića

Demokratski narodni savez saopštio je danas da zbog evidentnih propusta učinjenih u istrazi smrti 21-godišnjeg mladića iz Banjaluke Davida Dragičevića očekuje da svi odgovorni za to podnesu ostavke ili budu smijenjeni.

“DNS je šokiran neprofesionalnom istragom kakva je vođena u ovom slučaju i u potpunosti razumije uznemirenost građana Banjaluke”, ističu iz ove stranke.

Loading...

U saopštenju se navodi da DNS smatra da sve institucije sistema moraju biti u službi javnosti i da svaki građanin Republike Srpske mora da se osjeća bezbjedno i zaštićeno.

DNS smatra da službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske “nije trebalo da izlaze u javnost sa napotpunim i kontroverznim informicijama sve do okončanja istrage”.

“Iskreno žaljenje upućujemo porodici Dragičević i izražavamo razumijevanje za građane Banjaluke i drugih gradova koji traže `pravdu za Davida`. Zbog svega nevednog, još jednom pozivamo sve odgovorne da se, u interesu stabilnosti i povjerenja građana u institucije sistema, sami povuku sa svojih pozicija jer, nesumnjivo, snose odgovornost za uznemirenost građana”, naglašavaju iz DNS-a.

U saopštenju se dodaje da je DNS odlučio da od večeras predstavnici mladih te partije “svojim prisustvom na Trgu Krajine podrže traženje pravde za Davida”.

“Da ne bismo doprinosili politizaciji ovog slučaja, na Trgu Krajine, predstavnici Organizacije mladih DNS-a neće nositi stranačka obilježja na ovom skupu”, dodaje se u saopštenju.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!