Hronika

Troje poginulih i sedmoro povrijeđenih u eksploziji na Hidroelektrani “Una”

U eksploziji na Hidroelektrani "Una" u bihaćkom naselju Kostela smrtno su stradala tri lica, a sedam je povrijeđeno, od kojih su četiri medicinska tehničara koja su ukazivala pomoć stradalima, saopšteno je iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.

U eksploziji su juče smrtno stradala lica iz Bihaća zaposlena u “Elektroprivredi BiH” čiji su inicijali S.E, M.S. i M.A. koja su obavljala redovne zadatke u okviru godišnjeg remonta postrojenja, kada je iscurio gas i nastala havarija u prostorijama hidroelektrane.

Od sedam povrijeđenih, četiri su medicinski tehničari iz Službe hitne pomoći koji su udisali štetni gas i svi su zadržani u bihaćkoj bolnici.

Riječ je o lakšim tjelesnim povredama, odnosno problemima na disajnim putevima, izuzev jednog teže povrijeđenog radnika “Elektroprivrede BiH” čije je stanje stabilno.

Uviđaj su obavili juče pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a i Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, a za danas je zakazana obdukcija tijela stradalih na Odjeljenju patologije Kantonalne bolnice u Bihaću.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!