Hronika

Napao policajce lopatom pa na njih pustio psa

TUZLA – Prilikom intervencije u naselju Krojčica u Tuzli fizički su napadnuta dvojica službenika MUP Tuzlanskog kantona.

Kako navodi “Tuzlanski” na policajce su nasrnuli otac i sin, a zatim su na njih pustili i psa. Policijski službenici su se odbranili suzavcem.

Operativni centar MUP-a Tuzlanskog kantona 1. maja oko 21 čas zaprimio je prijavu od M.I. nastanjenog u ulici Srebrenička koji je prijavio osobe zbog uznemiravanja i izazivanja svađe.

Izlaskom na mjesto događaja službenici PS Zapad ustanovili su da je došlo do narušavanja javnog reda i mira koje je drskim ponašanjem izazvao Dž.Z. koji je nakon svađe fizički napao M.I. i njegovog oca.

Na mjestu događaja dvojica službenika PS Zapad takođe su napadnuti od strane dvadesetosmogodišnjeg M.Z. nakon čega je on uhapšen.

“Nakon što su policajci stavili pod kontrolu M.Z. njegov otac Dž.Z. upućuje prijetnje i psovke službenicima MUP na koje fizički nasrće te im sa nekoliko udaraca nanosi lakše povrede. Takođe, Dž.Z. je na policajce iz svog dvorišta pustio sa lanca i psa nakon čega jedan od službenika MUP bio prinuđen da koristi suzavac kako bi se odbranio”, navodi se u saopštenju policije.

U napadu na policajce Dž.Z. je navodno koristio i drvenu letvu.

Izvor

Ključne riječi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!