Banjaluka

Trivić: Svakodnevno širiti prosvjetiteljstvo i duhovnost

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je danas u Banjaluci da je neophodno da se svaki dan širi prosvjetiteljstvo i duhovnost čiji je začetnik Sveti Sava.

“Neophodno je da putem širenja znanja i svjetovnih i duhovnih vrijednosti u naše učenike utkati one vrijednosti čiji je Sveti Sava bio i začetnik”, rekla je Trivićeva Srni, uoči proslave Dana i slave Osnovne škole “Sveti Sava” u banjalučkom naselju Lauš.

Loading...

Prema njenim riječima, važno je napomenuti da, osim toga što se svake godine đaci stavljaju u prvi plan, njihov uspjeh ne bi bio takav da nema sjajnih učitelja, profesora i nastavnika.

“I iz tog razloga već od naredne godine ćemo na određen način, putem javnih poziva, nagraditi i najzaslužnije u prosvjeti”, naglasila je Trivićeva.
Proslavi je prisustvovao i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, te brojne zvanice iz javnog, društvenog, kulturnog života grada i Srpske.

Srpska pravoslavna crkva proslavlja danas Svetog Savu, utemeljivača srpske crkve, države i školstva. Savindan se obilježava u svim školama u Srbiji i Republici Srpskoj kao školska slava.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!