Privreda

Višković: Do sada isplaćeno 58 miliona KM podsticaja

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da je zaključno sa 28. februarom isplaćeno 58 miliona KM obaveza po osnovu podsticaja za poljoprivrednike za prošlu godinu i da će u narednih mjesec i po biti isplaćeno sve što je preostalo.

– Imamo najbolju dinamiku isplate podsticaja. Već je isplaćeno više od 83 odsto od odobrenih 71 milion KM budžetskih sredstava – rekao je Višković, odgovarajući na pitanja poslanika u okviru Aktuelnog časa.

Loading...

On je naveo da se Vlada bavi problematikom naplate poreskog duga i da je potrebno povući crtu i vidjeti šta je realno da bude naplaćeno od poreskih dugovanja.

Višković je rekao da će Vlada Srpske raditi i na rješenjima za saniranje poreskih dugovanja zdravstvenih ustanova.

On je naveo da je u Prostornom planu Srpske definisana izgradnja brzog puta od Bijeljine prema Podromaniji, kao i da bi ovih dana trebalo da bude potpisan ugovor između Savjeta ministara i Crne Gore za međugranični most na putu Foča-Šćepan Polje, te da se ovih dana očekuju i pregovori sa EBRD-om koji će taj projekat finansirati sa 78 miliona evra, da bi se krenulo sa izgradnjom sa početkom građevinske sezone.

– U ovom momentu radi se i projektno-tehnička dokumentacija za sanaciju dijela puta od Tjentišta prema Brodu na Drini, gdje se u potpunosti mijenja dosadašnja dionica i radi nova kotlinom rijeke Sutjeske – kaže Višković.

Odgovarajući na pitanje kako vidi svoju funkciju premijera Srpske, Višković je rekao da je predsjednik Vlade svih građana, te da je u Tesliću pred referendum o opozivu načelnika opštine bio u svojstvu potpredsjednika SNSD-a.

On je najavio da će uskoro posjetiti i opštine gdje načelnici nisu iz SNSD-a, ističući da nema problem da razgovara sa bilo kojim načelnikom opštine.

Višković je naveo da je Srbija do sada Srpskoj donirala 42 miliona KM.

– Samo u posljednjih godinu dana to je bilo oko 17 miliona evra donacija u 39 lokalnih zajednica u Srpskoj i Federaciji BiH gdje je većinsko srpsko stanovištvo”, rekao je Višković.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!