Društvo

Migranti izmješteni s prelaza u Velikoj Kladuši

Blizu 200 migranata koji su proteklih sedam dana boravili na međunarodnom graničnom prijelazu “Maljevac” uspješno je izmješteno u halu Miral koja se nalazi u Velikoj Kladuši čime su se stekli svi uslovi da se Granični prijelaz Maljevac otvori i da se ponovo uspostavi saobraćaj između Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Migranti su nakon više od pola sata pregovora s pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona dogovorili napuštanje Međunarodnog graničnog prelaza Velika Kladuša – Maljevac te su autobusima prevezeni u halu firme Mistral koja se nalazi u mjestu Polje kod Velike Kladuše.

Loading...

Iz Granične policije BiH je potvrđeno da su migranti izmješteni s lokacije u blizini Graničnog prelaza Velika Kladuša – Maljevac.

“Nakon što su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko –sanskog kantona uz asistenciju pripadnika Granične policije BiH izmjestili migrante s lokacije u blizini Međunarodnog graničnog prelaza Velika Kladuša/Maljevac, od Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske Granična policija BiH informisana je da će Međunarodni granični prelaz Velika Kladuša/Maljevac biti otvoren za promet od 19 sati”, saopšteno je iz Granične policije.

Tokom izmještanja migranata, koje je trajalo nešto manje od sat vremena nisu zabilježeni nikakvi incidenti, a s obzirom da je jedan od uslova Granične policije Republike Hrvatske za otvaranje Međunarodnog graničnog prelaza Maljevac bio i izmještanje migranata, očekuje se da će saobraćaj uskoro biti uspostavljen.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!