Hronika

Tuča migranata u “Biri”, napali i obezbjeđenje

BIHAĆ – U krugu privremenog migrantskog centra “Bira” u Bihaću oko 13 sati došlo je do nereda i tuče nekoliko migranata, zbog čega je intervenisala policija Policijske stanice Bihać i učesnike privela u prostorije policije radi kriminalističke obrade.

“Jedan migrant je odbio izaći iz objekta iako je zaštitar insistirao na tome. Migrant je gurnuo krevet prema zaštitaru, a onda se 4-5 migranata pridružilo kolegi da ga ‘zaštite'”, kazao je za “Klix.ba” Ale Šiljdedić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona (USK).

Loading...

Član obezbjeđenja je nakon napada pozvao policiju.

“Klix.ba” piše da se svakog utorka u “Biri” vrši dezinfekcija prostorija u kojima borave migranti, zbog čega svi moraju da izađu jer se koriste fizikalna i hemijska sredstva za uništavanje eventualnih mikroorganizama.

Preporuka Zavoda za javno zdravstvo USK, koji brine o higijensko-epidemiološkoj zaštiti migranata, je da se dezinfekcija prostorija u kojima borave migranti vrši dva puta sedmično.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!