Društvo

Advokat Tomić potvrdio za Oslobođenje: Amerikanci dolaze u Banjaluku na sastanak sa Lepirom zbog istrage ubistva Davida Dragičevića

Tomić tvrdi kako ga je glavni tužilac pozvao da prisustvuje tom sastanku, no on, kao ni bilo ko iz advokatskog tima, neće ići, te dodaje da je dolazak predstavnika administracije SAD-a vezan za ulogu FBI-ja koji je bio uključen na početku istrage

Glavni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci Želimir Lepir sutra će se sastati sa delegacijom američke administacije, gdje će biti riječi o novonastaloj situaciji vezanoj za istragu o ubistvu Davida Dragičevića, potvrdio je za Oslobođenje advokat Dušan Tomić, šef međunarodnog advokatskog tima koji zastupa porodicu Dragičević.

Upitan zašto dolaze predstavnici administracije SAD-a, Tomić tvdi da je to vezano za ulogu FBI-ja, “koji je bio uključen na početku istrage, po pozivu ministra policije RS-a”.

Loading...

Tomić tvrdi kako ga je lično, još u petak, pozvao glavni tužilac Lepir da prisustvuje tom sastanku. No on, kao ni bilo ko iz advokatskog tima, neće ići na taj sastanak.

– Stav je međunarodnog tima da se ne miješa u razgovore tog tipa. Tužilac će nas obavijestiti o zaključcima tog susreta, a mi sa tužiocem imamo zakazan sastanak u srijedu, kazao nam je Tomić.

Izvor
oslobodjenje
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!