Privreda

Srbija i kineska kompanija rade projekte vrijedne pet milijardi evra

BEOGRAD – Vrijednost infrastrukturnih projekata koje Srbija i kineska kompanija “Pauer Čajna rejlvej konstrakšn” zajedno realizuju i onih koji su u planu iznosi više od pet milijardi evra, izjavila je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

“Raduje nas što ste deo važnih projekata u Srbiji – izgradnje obilaznice oko Beograda, mosta na Savi i budućeg beogradskog metroa. Drago mi je da smo usaglasili i memorandum o razumevanju za projektovanje metroa u Beogradu i da uskoro počinje izrada idejnog projekta”, rekla je Mihajlovićeva na sastanku sa delegacijom ove kineske kompanije i njenim potpredsjednikom Renom Lidžijem.

Na sastanku u Vladi Srbije Ren Lidži je izrazio zadovoljstvo zbog nastavka saradnje i istakao da je “Pauer Čajna” spremna da pruži doprinos daljem infrastrukturnom razvoju Srbije, posebno kroz projekat izgradnje beogradskog metroa, saopšteno je iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

“Hvala vam na podršci koju pružate realizaciji svih projekata koje radimo zajedno. Nakon potpisivanja memoranduma o razumevanju počećemo izradu idejnog projekta za metro u Beogradu”, rekao je Lidži. 

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!