Sport

UEFA izbacuje Mančester Siti iz Lige šampiona?

Aktuelni šampioni Prmeijerlige Engleske, ekipa Mančester Sitija, na meti je UEFA kako zbog kršenja finansijskog fer pleja, tako i zbog drugih “spornih radnji” zbog kojih su pod stalnom lupom organizacije koja razmatra njihovo isključenje iz Lige šampiona.

Kako prenosi Njujork Tajms, posljednjih mjeseci Građani su predmet istrage regulatornih tijela UEFA, čiji su se predstavnici sastali prije dvije nedjelje u Nionu kako bi diskutovali o zaključcima istrage. Ono što se predspostavlja je da će se tražiti da se Mančester Siti izbaci iz Lige šampiona, a ovu odluku trebalo bi da saopšti vođa istrage i bivši premijer Belgije Iv Latern.

Zanimljivo, ako se usvoji ova odluka, Siti će najmanje jednu sezonu provseti van najelitnijeg fudbalskog takmičenja Evrope.

Takođe, za sada nije poznato da li bi se kazna odnosila na sezonu koja slijedi ili na 2020/2021, a ono što je sigurno je da bi usvajanje odluke bilo veliki udarac za tim u koji je šeik Mansur u posljednjih deset godina uložio milijarde evra.

Naravno, bez obzira na odluku, Siti će imati pravo na žalbu, što će vjerovatno iskoristiti, jer su tokom procesa već istakli da “odbacuju sve optužbe”.

Ono što je takođe zanimljivo, barem za sada PSŽ uspijeva da izbjegne kaznu, iako se suočavao sa sličnim pitanjima. Klub je u vlasništvu arapske porodice iz Katara, a ono što je sumnjivo jesu mega transferi Nejmara i Embapea u istom ljetnjem prelaznom roku, baš kao i sumnjivi sponzorski ugovori i sposobnost za finansijkso upravljanje novcem.

Ipak, Njujork Tajms dodaje, da se mora uzeti u obzir i činjenica da vlasnici PSŽ – a vode i kompaniju beIn Sports emitera koji je najveći kupac UEFA medijskih prava. Uz to, vlasnik iz Katara Naseral Kelafiti je izabran za člana Izvršnog odbora ranije ove godine.

(Telegraf.rs)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!