Banjaluka

Sve spremno za novogodišnji spektakl

Tri noći velikih koncerata sa regionalnim muzičkim zvijezdama – Crvenom jabukom, Jelenom Tomašević, Marijom Šerifović i Alekdsandrom Prijović – očekuje sve Banjalučane i turiste za novogodišnje praznike.

Prema utvrđenom rasporedu, program sve tri večeri (30. i 31. decembar i 1. januar) počinje od 18 časova nastupima predgrupa, i to: Vanje Mišić (od 18 do 18.45 časova), Sanrajz benda (od 19 do 19.45 časova) i Maje Manojlović (od 20 do 20. 45 časova).

Loading...

Prve večeri, 30. decembra, od 21 čas nastupiće popularna pop pjevačica Marija Šerifović.

U novogodišnjoj noći, 31. decembra, očekuju nas koncerti Jelene Tomašević od 21 do 23 časa, a zatim Crvene jabuke koja će zabavljati prisutne sve do jedan čas iza ponoći.

Prvi dan nove, 2020. godine, od 21 čas počinje veliki koncert jedne od najpopularnijih mladih pjevačica Aleksandre Prijović.

Centralna bina na kojoj će biti održani novogodišnji koncerti, biće na glavnoj gradskoj saobraćajnici između Trga Krajine i Parka „Petar Kočić“.

Sponzori novogodišnjih koncerata su: Koka kola, m:tel, Banjalučka pivara, Elta invest, Nova banka i NLB banka.

 

Uz koncerte poznatih muzičara, naši sugrađani i turisti, imaju priliku da posjete i „Zimsku varoš“ na Trgu Krajine, koja nudi bogat turistički i gastronomski sadržaj, kao i dječiji program uz veliko klizalište.

Pred novogodišnje praznike, grad je dodatno i ukrašen. Svijetleći ukrasi postavljeni su duž centralne gradske ulice Kralja Petra I Karađorđevića, na Trgu Krajine, u Parku “Petar Kočić”, kružnim tokovima i mostovima. I ove godine, Gospodsku ulicu krasi „zvjezdano nebo“ sa hiljadama lampica.

Novi nakit krasi i šetalište u popularnom „Parkiću“, a pripremljene su i prigodne novogodišnje dekoracije u Parku „Petar Kočić“, kao kulisa za fotografisanje.

Dječija nova godina

I naši najmlađi sugrađani će u 2020. godinu ući raspjevano i veselo. Program dječije nove godine, ove godine biće održan u „Zimskoj varoši“ na Trgu Krajine. Početak je zakazan tačno u podne 31. decembra, a program počinje pjesmom u izvođenju mladog Banjalučanina Danila Milosavljevića.

Potom će književnik za djecu Jovo Čulić govoriti poeziju i razgovarati sa prisutnim mališanima.

Uslijediće predstava „Deda mrazova ženidba“, koju će izvesti Gradsko pozorište Jazavac.

Za kraj programa, planiran je muzički dio, ovaj put u izvođenju Đurđevdanske zvjezdice Elene Kesić iz Banje Luke.

Doček Dječije nove 2020. godine biće upriličen, kao i ranijih godina, uz svečano odbrojavanje i Djeda Mraza. U tom trenutku, u vazduh će biti pušteno i stotinu šarenih balona.

Dječija nova godina je samo jedan od segmenta bogatog programa koji Banja Luka priprema povodom novogodišnjih praznika.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!