Sport

“Kraljevi” prvi učesnici F-4 Evrolige

Košarkaši Real Madrida počistili su sa 3:0 u seriji ekipu Panatinaikosa, ovoga puta rezultatom 89:82 i tako se ponovo plasirali na F4, gdje će braniti trofej.

Fantastična košarkaška predstava pružena je u atinskoj dvorani “OAKA”, a nakon 40 minuta tijesne borbe trijumf je odnela ekipa Real Madrida rezultatom 89:82 i tako su postali prvi tim koji se plasirao na završni turnir u Vitoriji, gdje će braniti trofej osvojen 2018. godine u Beogradu.

Loading...

U prvom poluvremenu smo vidjeli dvije potpuno različite četvrtine, pošto je prva pripala gostima, a druga u poptunosti izdominirana od strane Panatinaikosa, pa su nakon zaostatka od pet poena na poluvrijeme otišli sa prednošću od pet poena i svojim navijačima dali nadu, da će se ova serija produžiti.

Atmosfera je bila sjajna u OAKA Areni, kako to i dolikuje Panatinaikosu, ali je Real bio imun na tu atmosferu pošto su u narednih deset minuta uspjeli u potpunosti da anuliraju tu prednost “Zelenih” i pomalo zabrinu Rika Pitina.

Pritisak je stigao igrače Panatinaikosa, obruč se suzio, dosta su promašivali i dozvoljavali su neke nedopustive stvari Fakundu Kampacu i drugovima, a u tim bitnim momentima se ponovo pokazao Džef Tejlor, koji je ubacio 13 poena, ali ipak nije bio najefikasniji u svom timu, pošto su Fakundo Kampaco i Rudi Fernandes ubacili po 16 poena i učinili sve što je u njihovoj moći da se ne osjeti izostanak Serhija Ljulja.

Što se tiče domaćeg tima, ponovo su se oslanjali na svog plejmejkera Nika Kalatesa koji je imao 17 poena i 7 asistencija, dok je Met Lodžeski imao poen manje, a dvocifreni su bili Dešon Tomas i Kit Lengford.

Ovo će biti šesti odlazak na Fajnal for za Pabla Lasa u osam godina na klupi Real Madrida, a vidjećemo koje tri ekipe će mu se pridružiti na završnom turniru Evrolige u Vitoriji.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!