Banjaluka

Korekcija rada semafora kod Gimnazije i na zapadnom tranzitu

U cilju podizanja nivoa saobraćajne usluge, odnosno bolje protočnosti i smanjenja vremenskih gubitaka i čekanja, u narednih mjesec dana biće korigovan rad semaforskih uređaja na određenom broju raskrsnica u Banjaluci.

Kako su naveli u nadležnom Odjeljenju za saobraćaj i puteve, planirano je da se koriguje rad semaforskih uređaja kod Gimnazije, a nakon toga i uređaja na zapadnom tranzitu.

Loading...

Istakli su da je prije početka ovih aktivnosti, u proteklom periodu urađena analiza u vidu brojanja saobraćaja i utvrđivanja saobraćajnog opterećenja i strukture saobraćajnog toka na navedenim lokacijama.

-Korekcija rada semofora kod Gimnazije planirana je za sutra, 29. maj, nakon čega će se pratiti stanje na terenu, te po potrebi uraditi dodatne sitnije korekcije – naglasili su u resornom odjeljenju.

Naveli su da je analiza na ovoj raskrsnici pokazala da postoji veliki broj vozača koji skreću lijevo iz smjera zapadnog tranzita (kružnog toka), kao i iz ulice Jovana Dučića ka gradu, a što prouzrokuje negativan uticaj na saobraćajni protok odnosno na odvijanje saobraćaja.

-Iz tog razloga je napravljena smaknuta faza, na način da ova vozila dobijaju zeleno svjetlo, odnosno slobodan prolaz, 10 sekundi duže u odnosu na vozila na istom pravcu koja im dolaze u susret. Takođe, na osnovu utvrđenog saobraćajnog opterećenja određene su nove dužine trajanja zelanog svjtela na svim prilazima, s obzirom na to da se saobraćajno opterećenje znatno promjenilo u odnosu na ono koje je bilo prije desetak godina, kada je zadnji put vršena korekcija – pojasnili su iz nadležnog odjeljenja.

Nakon korekcije rada semofora kod Gimnazije, uslijediće korekcije rada semaforskih uređaja na zapadnom tranzitu, od skretanja za Šargovac do Ulice Ranka Šipke, uključujući i ove raskrsnice.

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!