Sport

Liverpulu šesta titula šampiona Evrope

MADRID – Fudbaleri Liverpula osvojili su trofej Lige šampiona, pošto su večeras u finalu u Madridu pobJedili Totenhem sa 2:0 (1:0).

Klub sa Enfilda je do šeste titule prvaka Evrope došao golovima Mohameda Salaha iz penala u 2. minutu, nakon što je Mohamed Sisoko igrao rukom u svom kaznenom prostoru, i u finišu rezerviste Divoka Origija u 87. minutu.

Loading...

Na centaršut Sadija Manea, Sisoko je nespretno udario loptu rukom tek poslije samo 23 sekunde igre, za najbrži penal ikada u finalima evropskih kupova.

Od tada nije viđeno puno prilika, vezni red “crvenih” uradio je veliki posao u defanzivi i nije dozvolio prilaz golu, sve do posljednjih 10 minuta, kada je Totenhem krenuo u silovite napade, ali se istakao golman Alison Beker sa tri odlične odbrane.

Na kraju, stigla je kazna preko Origija, koji je samo 25 minuta prije toga zamjenio Roberta Firmina i kao protiv Barselone izrastao u jednog od junaka.

Među njima je i menadžer Jirgen Klop, koji je na stadionu Vanda Metropolitano konačno došao do trijumfa u finalu Lige šampiona nakon poraza sa Borusijom iz Dortmunda 2013. i prošle godine sa Liverpulom, uz jedno 2014. u finalu Lige Evrope.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!