Banjaluka

Održan okrugli sto „Odgovorno vlasništvo i zbrinjavanje napuštenih pasa“

Okrugli sto „Odgovorno vlasništvo i zbrinjavanje napuštenih pasa“ održan je danas u Gradskoj upravi sa ciljem razmjene mišljenja i iskustava organizacija i pojedinaca, koji se bave zaštitom napuštenih životinja, boljim položajem i odnosom prema životinjama, odnosno kućnim ljubimcima.

Uz službe Grada, učesnici ovog skupa bili su predstavnici Kinološkog saveza RS, Veterinarske komore RS, UG Koliba, veterinarske ambulante, društva za zaštitu životinja, Udruženje veterinra BiH, te građani – volonteri.

Loading...

– Pozvali smo organizacije, udruženja i osobe koje su svojim zalaganjem za provođenje dobrobiti životinja dali i daju značajan doprinos rješavanju ovog pitanja, te smatramo da će lično iskustvo prisutnih i učešće na ovom skupu pomoći u predlaganju i definisanju daljih aktivnosti Grada – rekali su iz Odjeljenja za komunlane poslove.

Na okruglom stolu je predstavljen rad higijeničarske službe i Gradskog prihvatilišta za napuštene pse u Banjoj Luci, te istaknut značaj i obaveza označavanja pasa.

– Naglašen je značaj odgovornosti vlasnika kao alfa i omega uspješnog rješavanja pitanja napuštenih pasa. Takođe je bilo govora o uspješnoj saradnji Grada i „Dogs Trust“, te je i ovom prilikom izražena zahvalnost toj organizaciji na finansiranju i provođenju edukacije učenika osnovnih škola i sterilizaciji napuštenih i vlasničkih pasa – naveli su iz odjeljenja i dodali da saradnja sa Dogs Trust-om traje i da se nastavlja i u 2019. godini.

Prema njihovim podacima, tokom protekle tri školske godine, 23.697 učenika je učestvovalo u ovoj edukaciji. U protekloj godini, izvršena je sterilizacija 814 uličnih i 138 vlasničkih pasa.

Izvor
Gradska uprava
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!