Banjaluka

Banjaluka spreman za proslavu Nove godine

Gužva, puni ugostiteljski objekti i tržni centri, dobro raspoloženje i novogodišnja euforija na ulicama najvećeg grada Republike Srpske. Banjaluka je i dalje na listi najboljih destinacija u regionu za doček Nove godine. I ove godine stigao je veliki broj turista, a smještajni kapacitet je udvostručen. 

“Povećanje smještajnih kapaciteta je skoro duplo u odnosu na prošlu godinu. Sada imamo oko 3.500”, kaže Minja Šurlan, pomoćnik direktora za Međunarodnu saradnju turističke organizacije Banjaluka.

Smještaj je već odavno popunjen. Najveći broj posjetilaca stiže iz Slovenije.

“Prodati su zadnji smještajni kapaciteti, što se tiče ostalih hotela, i sve je to prilično popunjeno”, kaže Đorđe Đurđević, direktor hotela Vidović.

“Posljednje rezervacije smo primili već krajem avgusta. Mahom su to gosti iz inostranstva , najviše iz Slovenije”, kaže Gorana Babić, menadžer hotela Jelena.

I dok slovenačke agencije promovišu banjalučku ponudu, naše organizuju doček Nove godine u brojnim evropskim gradovima. 

“To su uglavnom neki gradovi koji su nama bliže, poput Budimpešte, Beča, Praga i slično”, kaže Nevena Vidović, agencija Zepter.

Bogat program i dobru zabavu obećavaju i brojni lokali i klubovi u gradu na Vrbasu. Zabava je već tokom dana počela.

– Kod nas su popunjeni kapaciteti u jednom i drugom objektu. Dobra atmosfera, DJ gore pušta muziku, fino i veselo
– Tek smo stigli. Prvi put smo u Banjaluci, imamo velika očekivanja.
– Došli smo kod prijatelja da se provedemo. Očekujemo ludnicu, kažu turisti.

Neki će novogodišnju provesti u lokalima i klubovima, a neki van granica Srpske. Česta opcija je i  porodična atmosfera. 

I doček Nove godine, kažu građani, nije što je nekad bio. Ipak, želja je svima zajednička –  da im naredna godina donese puno više razloga za zadovoljstvo i slavlje.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!