Sport

Prosinečki i Marinović u ponedjeljak objavljuju spiskove igrača

Iz Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine danas su saopštili da će Robert Prosinečki, selektor seniorske reprezentacije i Vinko Marinović, strateg mladog bh. tima u ponedjeljak saopštiti spiskove igrača za naredne izazove koji su pred njima.

“Prosinečki i Marinović će na konferenciji za novinare zvanično saopštiti imena igrača za septembarske kvalifikacione utakmice ‘A’ tima protiv Lihtenštajna i Jermenije u kvalifikacijama za EURO 2020, odnosno ‘U21’ selekcije za duel sa Belgijom u kvalifikacijama za EURO 2021”, naveli su iz N/FSBiH.

Seniorska reprezentacija BiH u grupi “J” nakon četiri odigrana kola zauzima peto mjesto sa četiri boda. Prva je Italija sa 12, a slijede Finska sa devet, Jermenija sa šest i Grčka sa četiri boda. Na posljednjem mjestu je Lihtenštajn bez bodova. BiH će u petom kolu 5. septembra u Zenici ugostiti Lihtenštajn, a tri dana kasnije izaći na megdan Jermeniji u Jerevanu.

Na EURO 2020 plasiraće se dvije prvoplasirane selekcije iz svake od deset grupa.

Mlada reprezentacija BiH u prvom kolu je deklasirala Moldaviju sa 4:0, a sada je očekuje prvi pravi test protiv Belgije. Osim duela BiH – Moldavija u grupi “9”, u kojoj su još Njemačka i Vels, nije odigran niti jedan drugi meč. Bh. nade gostovaće Belgiji 10. septembra.

Na EURO 2021 plasiraće se devet prvoplasiranih selekcija i najbolja drugoplasirana. Preostalih osam drugoplasiranih igraće baraž. 

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!