Svijet

Električni skuter smrtonosan za njegove ljubitelje u Francuskoj

PARIZ – Tridesetogodišnji muškarac poginuo je na električnom skuteru kada ga je na auto-putu u Francuskoj udario motociklista.

Ovo je treći smrtni slučaj povezan sa sve popularnijim transportnim sredstvom u regionu Pariza u posljednja četiri mjeseca i dodatno je zaoštrio debatu o bezbjednosti i potrebi da se njegova upotreba reguliše zakonom.

Nesreća se dogodila 9. avgusta u jugozapadnom dijelu Pariza, 10 kilometara od Versaja, piše list “Gardijan”.

Vozač skutera nije nosio kacigu i kretao se brzom trakom kada ga je motociklista udario sa leđa.

Za sada nije jasno da li je skuter imao neko osvjetljenje, a nesreća se dogodila oko ponoći.

Motociklista je zadobio višestruke povrede i on je u teškom stanju u bolnici. Policija je pronašla njegov motocikl oko 400 metara od mjesta udesa.

Vožnja skuterom zabranjena je na auto-putevima u Francuskoj.

Dan prije nesreće, djevojka od 27 godina zadobila je teške povrede glave nakon što je pala sa električnog skutera kojim se kretala biciklističkom trakom u Lionu.

Nekoliko dana ranije, muškarac (41) teško je povrijeđen nakon što je pao sa skutera u Lilu.

Skuteri, koji su se prvi put pojavili u Santa Moniki u Kaliforniji prije dvije godine, pokazali su se izuzetno popularnim u gradovima širom Evrope.

Nakon pritužbi u Parizu, gdje je registrovano oko 20.000 skutera, u vezi sa opasnosti koju ovo vozilo predstavlja za pješake, bilo da je uključeno u saobraćaj ili ostavljeno na kolovozu, gradska vlast uvela je ograničenje brzine od 20 kilometara na čas i kaznu za 135 evra za vožnju na pločniku.

U Brižu u Belgiji gradonačelnik je potpuno zabranio ovo prevozno sredstvo rekavši da “nije dobro” za srednjovjekovne ulice ovog grada.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!