Kultura

Biković: Britanci nisu uočili poruku mira koju šalje “Balkanska međa”

Nastavlja se polemika oko pisanja britanskog Tajmsa o filmu “Balkanska međa”.

– Velika Britanija je važila za kolijevku demokratije i, ako je zaista tačno da neko poziva na cenzuru filma kao umjetničkog djela, onda mi se čini da Britanci imaju većih problema od Bregzita – rekao je glumac Miloš Biković.

Loading...

Bikoviću je žao što kritičari filma nisu uočili poruku mira koju šalje “Balkanska međa”.

– Žao mi je samo što se jedna akciona drama gleda kroz vizuru politike, zbog čega u pomenutom tekstu potpuno jednostrano ostaje neprimijećena snažna poruka mira, duboko ugrađena kroz odnose koji u filmu postoje između Srba, Albanaca i Rusa – objašnjava Biković, napominjući da “Balkanska međa” postiže veliki uspjeh kod publike.

Pozivajući se na informacije partnera distributerskih kuća Tventit Senčuri foks i Amadeus iz Londona, Biković kaže da “svjetska distribucija filma nije prekinuta, a u Srbiji za dvije nedjelje vidjelo ga je više od 150.000 gledalaca”.

Tajms je oštro napao film “Balkanska međa”, ocijenivši da svojim prikazom nedavne balkanske istorije potkopava regionalni mir, prenose mediji.

U komentaru objavljenom 31. marta film se istovremeno stavlja u kontekst “meke sile” Rusije.

Tajms čak na izvjestan način poziva na cenzuru filma, navodeći da je “Putinov režim poznat po svojim propagandnim kampanjama koje pravdaju drastične akte nasilja nad malim nacijama i narodima bez zaštite” i da je “vrijeme da se na to stavi tačka”, jer “kad se laž zaodene u istinu u opasnosti su život i sloboda”.

Film “Balkanska međa”, koji je nedavno premijerno prikazan u Rusiji i Srbiji, govori o desantu na prištinski aerodrom, kada je ruska jedinica zauzela aerodrom Slatinu neposredno po potpisivanju Kumanovskog sporazuma.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!