Kultura

Jay-Z prvi hip-hop pjevač koji je postao milijarder

Prema najnovijoj statistici magazina Forbes, Jay-Z je prvi hip hop umjetnik u istoriji ovog žanra koji je postao milijarder.

Tekst u Forbesu se otvara podsjećanjem na sastanak muzičara i milijardera Vorena Bafeta iz 2010. godine, a tada perspektivnim muzičarem bio je oduševljen 88-godišnjak Bafet.

“Za mladu osobu koja odrasta, Jay-Z je momak od kojeg treba učiti. Predviđam mu sjajnu karijeru i veliki uspjeh”, rekao je ovaj poslovni magnat.

Za nešto manje od deset godina, Forbes je ponovo u centar svog istraživanja postavio poslovno carstvo Šona Kartera, poznatog kao Jay-Z, koje je obuhvatilo njegovo muzičko stvaralaštvo, streaming usluge, nekretnine i udjele u drugim kompanijama.

Najnovija statistika je utvrdila da njegovo bogatstvo trenutno iznosi nešto više od milijardu dolara čime je suprug popularne Bijons oborio još jedan u nizu od poslovnih rekorda, prenosi Variety.

(Klix.ba)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!