Sport

Banjalučani večeras u “Boriku” traže malo čudo

Vatreno srce, ali hladna glava. Čvrsto i snažno u odbrani i brzo i pametno u napadu. To je način kojim možemo da nadigramo rivala, kazao je Mirko Mikić, trener rukometaša Borac M:tela, koji u subotu u Banjaluci (20 časova) igraju revanš meč četvrtine finala Čelendž kupa protiv ekipe ĆSM Bukurešt.

Rumuni u “Borik” dolaze sa prednošću od šest golova (prvi meč dobili 25:19) i imaju veliku šansu da uđu u polufinale.

Ipak, u redovima “crveno-plavih” vlada optimizam da uz dobru igru i pune tribine mogu do, kako kažu, malog čuda.

“Rumuni svakako znaju šta ih čeka u ‘Boriku’, a naš glavni cilj u ovom meču je pobjeda. Ako nam se ukaže šansa da nadoknadimo tih minus šest – naravno da ćemo je iskoristiti, ali nećemo srljati. Iz jednog napada se ne mogu postići dva gola i moramo da gradimo meč iz napada u napad. Pretjerana euforija nije dobra, ali u svlačionici imamo nekoliko iskusnih igrača koji su igrali ovakve mečeve, tako da ne sumnjam da ćemo biti smireni kada treba, ali i vatreni u određenim trenucima. Ekipa vjeruje da može napraviti ‘malo čudo’, takođe i ja, tako da mislim da smo ostvarili sve preduslove da odigramo dobru utakmicu”, kaže Mikić, koji nema problema sa sastavom i može da računa na najjaču postavu.

Šef stručnog štaba kaže da su u prvom meču u Rumuniji mogli izboriti i bolji rezultat, ali…

“U prvu utakmicu smo ušli previše bojažljivo i sa previše respekta prema njima, pa ni rezultat nije mogao biti drugačiji. Imali su devet golova prednosti, ali u drugom dijelu smo ih stisnuli i drugo poluvrijeme dobili sa tri gola prednosti. Sigurno je da dolaze u Banjaluku s određenom dozom straha i respekta prema nama”, dodaje Mikić.

Plasman u polufinale bio bi veliki uspjeh za banjalučki klub i bh. rukomet.

“Mi smo, svakako, svoj takmičarski cilj u Evropi ispunili kada je u pitanju tekuća sezona, preskočili smo čak tri prepreke i prezimili na evropskoj sceni prvi put nakon 14 godina. Međutim, tu sigurno ne planiramo da se zaustavimo. ĆSK Bukurešt je favorit, ali i mi sigurno imamo šta da kažemo pred prepunim ‘Borikom’. Dva puta nam je izmicao plasman u narednu fazu zbog jednog gola, sjećamo se svi Sandefjorda i Aragona i valjda je red da nas sreća ovog puta pogleda”, kaže iskusni čuvar mreže Borca Bojan Ljubišić te dodaje:

“Ovo su utakmice gdje se ono najbitnije dešava u posljednjih 10-15 minuta, tako da moramo biti strpljivi od početka”.

Ovaj meč ima i humanitarni karakter jer će prihod od ulaznica (koje koštaju pet KM) biti uplaćen za liječenje Predraga Duronjića iz Banjaluke, kojem je neophodna transplantacija bubrega i pankreasa u Italiji.

Predsjednik Borac M:tela Saša Kondić rekao je da je pred klubom jedan od najvažnijih mečeva u posljednjih 15 godina, ali da je zadovoljan postignutim do sada u Evropi.

“Planirani rezultat u Čelendž kupu smo ostvarili plasmanom u osminu finala, a sve što je kasnije uslijedilo samo je šlag na tortu. Pozivamo navijače da dođu i bodre ove momke”, kazao je Kondić.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!