Politika

Crnadak: Međunarodna pozicija Srpske stabilna

BANJALUKA – Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak izjavio je da je međunarodna pozicija Republike Srpske stabilna i da je “mogu ugroziti samo neodgovorni postupci njenih predstavnika”.

Obraćajući se polaznicima Treće generacije Političke akademije PDP-a, Crnadak je rekao da sve stranke iz Srpske imaju identične stavove o pitanjima kao što su nepovredivost Dejtonskog sporazuma, entitetsko glasanje, teritorija i nadležnosti Republike Srpske.

On je naveo da u BiH odluke uvijek imaju duboke i višeštruke posljedice, navodeći kao primjer današnje nezadovoljstvo predstavnika hrvatskog naroda načinom izbora članova Predsjedništva BiH, iako je “riječ o rješenju koje su u Dejtonu prihvatili hrvatski pregovarači”, saopšteno je iz PDP-a.

Crnadak je istakao da su članstvo u EU i regionalna saradnja najvažniji spoljnopolitički prioriteti BiH i da je uspjeh na ova dva polja ujedno i interes Republike Srpske.

Govoreći o odnosima sa NATO, Crnadak je rekao da će odluku o aktiviranju MAP-a ili njegovom poništavanju donijeti nova skupštinska većina i da se mora izabrati put koji obezbijeđuje i interese Republike Srpske i poštovanje međunarodnih obaveza.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!