Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

RIJEŠEN SLUČAJ Autistični dječak iz Sarajeva nastavlja školovanje

Autistični dječak Emir Đozo bez problema će nastaviti školovanje u OŠ Mehmedalija Mak Dizdar u Sarajevu, zaključeno je na sastanku Bojana Bajića, javnog zastupnika dječaka Emira i porodice Đozo, i Zinete Bogunić, ministarke obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo.

Bajić kaže da je ministarka Bogunić na današnjem sastanku prihvatila sve zahtjeve koje je porodica Đozo imala u ovom slučaju, prenosi Klix.

– Ministarstvo će naložiti i pokrenuti izmjene pravilnika o disciplinskoj odgovornosti kako bi se diferencirali slučajevi u kojima je potrebno opravdanje Doma zdravlja, a u kojima nije potrebno. Takođe, svi časovi iz septembra, oktobra i novembra prošle godine Emiru će biti opravdani, jer je zabranom pristupa personalnoj asistenciji učenik bio onemogućen da pohađa nastavu u tom periodu – rekao je Bajić.

Nakon toga je u OŠ Mehmedalija Mak Dizdar održao sastanak s direktoricom, pedagogicom, aktuelnom razrednicom i bivšom učiteljicom Emira Đoze.

– Želio sam se uvjeriti da oni razumiju zakonske odluke i da znaju koje su njihove obaveze. Emir neće imati nikakvih problema u školi. Neće morati polagati ni predmetne ispite kako se ne bi izlagao stresu pred ispitnim komisijama, već će putem dodatne nastave nadoknaditi propušteno i ocijeniće ga predmetni nastavnici, jednako kao i drugu djecu – rekao je Bajić.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button