Društvo

Međunarodna demokratska unija usvojila Rezoluciju o BiH

BANJALUKA – Međunarodna demokratska unija (MDU) na sastanku u Čileu usvojila je Rezoluciju o BiH koja podržava izmjene Izbornog zakona BiH da bi se osigurali fer i pošteni izbori, saopšteno je iz Partije demokratskog progresa.

Iz PDP-a ističu da je Rezolucija usvojena na inicijativu ove stranke i da je sastanku u Čileu prisustvovao predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Loading...

U saopštenju se navodi da se usvojenom Rezolucijom o BiH osuđuju ucjene i pritisci na građane tokom predizborne kampanje, a politički subjekti pozivaju da svoje djelovanje usmjere na rješavanje ekonomskih problema, poboljšavanje uslova za život i rad građana, kao i suzbijanje korupcije i kriminala.

PDP navodi da se u Rezoluciji traži da se obezbijede uslovi za profesionalno, nepristrasno i istinito informisanje javnosti, kao i za nepristrasan i efikasan rad pravosudnih institucija, a osuđuju “zabrana javnog okupljanja i izražavanja mišljenja, napadi na građane i opoziciju, te pristrasno i neprofesionalno izvještavanje javnih servisa”.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da iza Rezolucije “stoji” više od sedamdeset svjetskih stranaka, uključujući i one “najmoćnije”.

Borenović je na sastanku razgovarao sa predsjednikom Međunarodne demokratske unije i bivšim kandskim premijerom Stivenom Harperom o budućoj saradnji, te da evropskim poslanikom Dejvidom Mekalisterom, predsjednikom argentinskog Senata Federikom Pinedom, potpredsjednikom Konzervativne partije Velike Britanije Alekom Šelbrukom, ministrom u Vladi Srbije Jadrankom Joksimović i drugima. 

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!