Banjaluka

Završeni radovi na novoj sportskoj dvorani

Novom sportskom dvoranom u centru grada, na mjestu nekadašnjeg Šoping centra, upravljaće Sportski centar „Borik“, a nova dvorana bi trebalo da pruži prostor za treniranje mnogobrojnim banjalučkim sportskim klubovima.

Na narednoj sjednici Skupštine grada koja će biti održana 6. februara, pred odbornicima će se naći i prijedlog odluke o prenosu prava upravljanja, korišćenja i održavanja nove sportske dvorane u Jevrejskoj ulici na JU Sportski centar „Borik“.

Loading...

Novoizgrađena sportska hala u prostoru nekadašnjem Šoping centra prva je sportska dvorana izgrađena u Banjoj Luci nakon više od četiri decenije izuzimajući školske i studentske dvorane. Na oko 1.800 kvadratnih metara sportisti će dobiti savremeni objekat namijenjen za treniranje, ali i odrigravanje takmičarskih i prijateljskih utakmica sa svom potrebnom infrastruktrom, uređenim svlačionicama i teleskopskim tribinama.

Sportisti koji se bave dvoranskim sportovima, uglavnom je riječ o košarci, rukometu i odbojci, dobiće nove termine za treniranje čime će u velikoj mjeri biti rasterećene dvorane Borik i Obilićevo.

– Građevinski radovi u novoj dvorani su završeni, a prije ulaska sportista u dvoranu slijedi nam tehnički prijem i izdavanje upotrebne dozvole za što smo već podnijeli zahtjev. Da bi dvorana bila u funkciji potrebno je nabaviti još sportske rekvizite i opremu (golovi, koševi i slično). Još uvijek čekamo ishod pokrenute javne nabavke i nadamo se da ćemo uskoro imati potpuno opremljenu dvoranu u koju će se sportisti uselili i početi sa trenažnim procesom i odigravanjem utakmica – rekao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

U izgradnju sportske dvorane uloženo je 1,2 miliona KM.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!