Sport

“Navijači, po 100 KM i eto spasa za FK Borac”

Navijači mogu da spase klub. Ako ih ima 10.000 ili 15.000, neka daju po 100 maraka, i eto milion i po KM koje su potrebne.

Jedno od rješenja je da predsjednik kluba bude Milivoje Glišić ili neko drugi od povjerilaca, pa neka ganjaju svoje pare, rekao je Branko Kovačević, predsjednik kluba, koji je za 11. juna raspisao vanrednu izbornu sjednicu kluba, nakon koje će tim iz Platonove ulice dobiti novo rukovodstvo.

Loading...

Borac prolazi kroz jedan od najtežih perioda u bogatoj istoriji. Iako su izborili opstanak u BHT Premijer ligi, neće igrati u najvišem rangu jer nisu dobili licencu za takmičenje.

Razlog su nagomilani dugovi, među kojima je skoro 600.000 KM prema FK “Džaja”, čiji je vlasnik pomenuti Milivoje Glišić. Upravo on bi, prema mišljenju Kovačevića, trebalo da bude jedno od rješenja za novog predsjednika jer će tako najlakše da ganja novac koji mu se duguje.

Kovačević kaže da je jedini problem Borca novac i da on više nema rješenja kako da se nosi sa dugovima.

“Ako imate problema s novcem, imate problema sa svim drugim. Najgore će biti ako ne bude kandidata za predsjednika”, kazao je on.

Navijači kluba, popularni “Vulturesi”, protestovali su protiv čelnika kluba. Njih nešto više od 500 mirnom šetnjom od platoa “Boske” do Narodnog pozorišta RS izrazilo je nezadovoljstvo radom Uprave. Popularnom Gospodskom ulicom je odjekivalo: “Uprava napolje”, kao i pjesme posvećene “crveno-plavima”. Podršku navijačima dalo je nekoliko bivših i sadašnjih igrača Borca, među kojima su Boris Raspudić, Darko Maletić, Aleksandar Subić, Bojan Puzigaća, Vladan Danilović

“Masa koja traži promjene trebalo bi da predloži kandidata za predsjednika. Ja sam uvijek tu da pomognem klubu, ali nemam više vremena za nerazumne zahtjeve. Mene neće voditi ulica, nego razum”, izjavio je, još uvijek, predsjednik kluba.

On će na vanrednoj izbornoj sjednici Skupštine predočiti šta je aktuelno rukovodstvo uradilo u prethodne dvije godine, a nakon toga se očekuje da Borac dobije novo rukovodstvo. Odluka aktuelnog rukovodstva je da naredne sezone nastupaju u Prvoj ligi RS, a postojale su opcije fuzije s nekim od klubova, kao i stečaj.

Protestima protiv uprave prisustvovao je defanzivac Kozare i legendarni kapiten Borca Boris Raspudić.

“Došao sam ovdje kao čovjek, osjetio sam potrebu, davno je krenulo urušavanje banjalučkog sporta, na kraju i našeg Borca. Svi smo ovdje da probamo to da zaustavimo, jer ovo jer kap koja je prelila čašu. Ovo je katastrofa šta se radi od kluba. Rješenja postoje, ali mora se i grad uključiti u ovo, a ne samo uprava, koja snosi dio odgovornosti. Nećemo stati, ne damo svoj klub, svoju svetinju. Ko ne može da ispravi, neka ide, ima novih ljudi”, kazao je Raspudić u srijedu naveče nakon protesta.

(NN)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!