Banjaluka

Sanitarna sječa rješenje za problem starih i bolesnih stabala

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da problem starih i bolesnih stabala u Banjaluci, koja mogu ugroziti i bezbjednost lica, može biti riješen postupkom sanitarne sječe.

“Kada je riječ o sanitarnoj sječi kod nas postoje dva nepomirljiva stava, mišljenja ili grupacije lica – jedni koji se bune kada se posječe svako drvo ili grana, čak i kada postoji obrazloženje za to, te drugi koji se jave obično kada se nešto desi”, rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci. 

Loading...

Radojičić je rekao da postoji evidencija o tome gdje bi trebalo sprovesti sanitarno pročišćavanje i dodao da je u gradu dosta stabala u lošem stanju. 

“U protekle tri godine posadili smo 1.000 sadnica i to bi trebalo da se obavlja još intezivnije, ali imamo mnogo reakcija građana kada se posiječe neko stablo”, naveo je Radojičić i dodao da se zbog toga nadležni takoreći suzdržavaju od sječe jer građani, bez obzira na argumente, izražavaju proteste. 

On je ocijenio da bi u Banjaluci iz sanitarnih razloga trebalo posjeći nekoliko stotina stabala, prvenstveno jer su oboljela. 

U banjalučkom parku “Mladen Stojanović” juče je u poslijepodnevnim časovima usljed pada grane povrijeđena žena.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!