Privreda

Radišić kupio Medicinsku elektroniku zbog koje je robijao

Mile Radišić, vlasnik firme „Grand trade“ kupio je u četvrtak na licitaciji za tri miliona KM zgradu Medicinske elektronike, firmu zbog koje je osuđen na trogodišnju robiju jer je manipulisao cijenom njenih akcija na Banjalučkoj berzi.

Informaciju je za CAPITAL potvrdio stečajni upravnik ovog preduzeća Lazo Tomić navodeći da Radišić novac mora da uplati u narednih 30 dana.

„Na sedmoj javnoj prodaji izlicitirana je firma ‘Grand trade’, jedini kupac. Imaju rok do 26. maja i nećemo ga produžavati, ako bi to kupac tražio“, kazao je Tomić.

Radišić je krajem 2013. godine osuđen na tri godine pred Okružnim sudom u Banjaluci zbog toga što je manipulisanjem cijenama Medicinske elektronike, te podstrekavanjem i širenjem lažnih informacija oštetio Republiku Srpsku za više od 550.000 evra.

On je iskoristio „propust“ policije i tužilaštva da protiv njega pokrenu i finansijsku istragu, pa je u međuvremenu tužio Investiciono-razvojnu banku (IRB) RS jer mu nije vratila 183.000 KM kojima je kupio akcije Medicinske elektronike, a koje su, nakon što je osuđen na kaznu zatvora vraćene IRB-u.

Na izdržavanje kazne zatvora u Kazneno-popravni zavod (KPZ) Tunjice u Banjaluci javio se 18. novembra 2015. godine, i to nakon što je gotovo devet mjeseci bio u bjekstvu. Pretpostavljalo se da je boravio u Srbiji.

Početkom oktobra prošle godine pušten je na slobodu.

(capital.ba)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!