Društvo

Dodik: Savez za izdaje produkuje probleme

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da srpski predstavnici koji čine vlast na nivou BiH, umjesto da radi u korist Republike Srpske, samo produkuju probleme poput prisluškivanja zvaničnika Republike Srpske i Srbije, kao i slučaja "Prilepin".

– Savez za izdaje produkuje probleme i pogledajte samo u kontinuitetu šta su izmišljali. Kada smo ovdje organizovali veliku proslavu i obilježavanje Dana Republike oni su izmislili paravojne formacije, pa kasnije da naša djeca idu u Rusiju da se vojno obučavaju – rekao je Dodik novinarima.

On kaže da je Savez za izdaju stalno imao negativna pitanja koja su plasirali u regionu i svijetu.

– Sve što su govorili pokazalo se kao netačno. U svakom momentu su ignorisali Republiku Srpsku, pa i u slučajevima kada su morali da reaguju i sa nama prođu sve ono što je na nivo BiH trebalo da bude usvojeno – dodao je Dodik.

On smatra da se Savez za izdaju ponaša u skladu sa parolom koju ima, a to je da u Sarajevu sviće, a u Srpskoj da pokušaju donijeti mrak.

– Razumijem način na koji srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić posmatra pitanje prisluškivanja zvaničnika Srbije i Srpske, što radi Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH. Јoš jednom ću ga podsjetiti da je na terasi hotela u Kozarskoj Dubici predsjednik Srbije Aleksandar Vučić meni i njemu pokazao radne naloge za prisluškivanje rukovodstva Srbije i Srpske. Ivanić je bio vidno uzbuđen, vidio je sve i pročitao – naglasio je predsjednik Srpske.

On je napomenuo da se uz pomoć Srba u OBA došlo do navednog naloga.

– Ivanić uporno pita da li ima neki dokaz. Pa neka demantuje da mu je Vučić sve pokazao, neka kaže da nije, evo tvrdim da jeste, jer je pročitao jasno i glasno da OBA otvara operativni nalog za istraživanje rukovodstva Srbije i Srpske. Nije čudno da tajne službe svašta rade, ali jeste da se to radi protiv Srpske i Srbije i da u tome učestvuju srpski kadar i to treba objasniti – zaključio je Dodik.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!