Politika

MUP RS: Neistiniti navodi SDS-a, Mektića i Krsmanovića o smrti Dragičevića

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske osudilo je , kako kaže, neistinite navode koje su danas iznijeli SDS i potpredsjednik NDP-a Zdravko Krsmanović u vezi sa istragom o smrti Davida Dragičevića, kao i pokušaje manipulacije javnosti koji imaju za cilj da stvore pritisak na rad nadležnih institucija i da širenjem neistina stvore tenzije u Srpskoj.

“S ciljem objektivnog informisanja javnosti, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske demantuje neistinite navode iz saopštenja SDS-a ‘Dragan Lukač ne govori istinu!’ i izjave potpredsjednika NDP-a Zdravka Krsmanovića objavljene danas”, ističe se u saopštenju iz MUP-a Srpske.

Reagujući na tvrdnju SDS-a da “nijedan zvaničnik ove stranke nijednom nije rekao da je smrt Davida Dragičevića ubistvo”, iz MUP-a Srpske podsjećaju da je “26. marta ministar bezbjednosti, član SDS-a, prisustvovao skupu na Trgu Krajine u Banjaluci”.

“Podsjećamo i da je 28. marta na konferenciji za novinare u Sarajevu, ministar bezbjednosti, član SDS-a, izjavio da je ‘riječ o ubistvu Dragičevića’. Takođe, SDS u saopštenju od 31. marta je još jednom slučaj smrti Davida Dragičevića okvalifikovao kao krivično djelo ubistvo.

Prejudiciranje i lažno izvještavanje se nastavlja izjavom potpredsjednika NDP-a Zdravka Krsmanovića objavljenom danas, koji prije završetka istrage govori o ‘ubistvu’, ‘podmetanju dokaza’ i ‘lažnim izvještajima o smrti’”, naglašava se u saopštenju iz MUP-a Srpske.

U saopštenju se navodi da Ministarstvo unutrašnjih poslova Repbulike Srpske u saradnji sa nadležnim tužilaštvom obavlja poslove u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima Republike Srpske.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!