Banjaluka

Mještani Donjih Kola najavljuju proteste: Nećemo još jedno ljeto bez vode

Iz dana u dan gledamo kako doći do vode i idemo po nekoliko kilometara daleko da punimo cisterne, samo da bismo imali bilo kakvu vodu u domaćinstvu.

Poručuju ovo mještani Donjih Kola i Goleša, koji nemaju apsolutno nikakvu vodu, niti je u njihovo selo ikada stigao vodovod.

Loading...

Nekoliko domaćinstava u selu udaljenom 10 kilometara od centra grada, od nadležnih već godinama dobijaju obećanje da će njihov problem biti riješen sa izgradnjom vodovoda „Cerno Vrelo“. Međutim, od toga već nekoliko godina nema ništa.

– Sramota je da u 21. vijeku mjesto udaljeno 10 km od centra najvećeg grada Srpske nema vodovod. U našem selu ima oko 15 domaćinstava, neki se bave poljoprivredom, neki imaju i djecu, zbog čega je voda još neophodnija – kaže Srđan Ćutković za SrpskuInfo.

Objašnjava da njihovo selo nije jedino bez vode, te da se mještani godinama muče, pogotovo za vrijeme suša.

– Ne znam koliko još možemo ovako, ovo je sramota za jedan grad i državu da ljudi žive bez vode. Do kada ćemo čekati to niko ne zna. I oveo godine su nam obećali, ali ko zna šta će biti od toga – keže Ćutković, dodajući da uskoro spremaju i proteste.

Ranije je za seoske vodovode bio odgovoran Centar za selo, a sada je tu obavezu na sebe preuzo Grad koji će, bar prema najavama, riješiti ovaj problem. Međutim, mještani pitaju – kada?

Kako su najavili iz Gradske uprave, Grad će ovih dana raspisati tender za izgradnju vodovodnog podsistema „Zvijezda“, u okviru velikog projekta „Crno vrelo“, koje bi trebalo da obezbijedi vodosnadbijevanje za 20.000 stanovnika sa rubnih područja Banjaluke i Prijedora.

-Zahvaljujući izgradnji podsistema „Zvijezda“, procjenjene vrijednosti od oko milion KM, ove godine bi prva domaćinstva u selima Gornji i Donji Pervan, kao i u Golešima trebalo da dobiju vodu u svojim domaćinstvima – najavili su u Gradskoj upravi.

Molba gradonačelniku

Mještani su odlučili još jednom pokušaju ubrzati sav proces i vlastima ukazati na život bez vode, te su spremili peticiju i molbu, koju nose pravo gradonačelniku Igoru Radojičiću. – Peticiju je potpisalo 50 mještana našeg sela i nadamo se da će nadležni imati sluha, jer mi još jedno ljeto bez vode ne možemo dočekati – dodao je Ćutković.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!