PolitikaPrivreda

Dodik: Ponosan sam na činjenicu da je kombinat “Alumina” sačuvan

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Zvorniku da je ponosan zbog činjenice da je sačuvana kompanija “Alumina” sa 1.500 zaposlenih i sa više od 300 miliona KM prihoda na godišnjem nivou.

Dodik je nakon razgovora sa predsjednikom Upravnog odbora “Alumine” Miloradom Motikom i predstavnicima Sindikata ove firme rekao da ova fabrika ima perspektivu, ali i opterećenje zbog vođenja stečajnog postupka.

Loading...

On je istakao da je Republika Srpska utvrdila jasnu politiku vezanu za ovaj kombinat 2013. godine kada je bukvalno izuzeta od nekorektnih litvanskih vlasnika.

“Znali smo da je ovo ozbiljan problem i odlučili smo da preuzmemo upravljanje ovom kompanijom”, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da je politika Republike Srpske u kompaniji “Alumina” da se sačuvaju radna mjesta, da se radi i privređuje, da se završi stečajni postupak i obezbijedi dominantno učešće Republike Srpske u strukturi vlasništva ove kompanije.

Predsjednik Srpske je naglasio da nakon toga treba stvoriti uslove za normalno poslovanje i odnose sa bankama i drugim finansijskim organizacijama, te ući u razvojni program i donositi odluke o eventualnim intervencijama u vlasničku strukturu.

“Proces koji se vodi kod sudova je izvan bilo kakve mogućnosti, izvan su svake mogućnosti da država upravlja njima, jer su sudovi nezavisni, ali isto tako i špekulativni, kao što smo vidjeli na ovom slučaju”, rekao je Dodik.

Ističući da treba tražiti više reda u sudstvu, Dodik je rekao da postoje različite odluke sudova koje su u prošlosti donesene, među kojima su one koje govore da su neopravdana potraživanja koje Ukio banka i Litvanci imaju i da nisu prihvaćena ni od stečajnog upravnika, ni od Okružnog privrednog suda Bijeljina, a ni Višeg privrednog suda u Banjaluci.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!