Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Portal “Alo”: Tajne službe spremaju haos u Banjaluci

Velika strana obavještajna služba, uz angažman dijela Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH i pojedinaca iz opozicije u Republici Srpskoj sprovodi žestok udar na Republiku Srpsku, s ciljem totalne destabilizacije aktuelne vlasti i predsjednika Republike Milorada Dodika pred predstojeće oktobarske opšte izbore u BiH, piše portal “Alo”.

Kako navodi Alo, izvor portala blizak jednoj ambasadi u Sarajevu otkriva da je “cijela akcija otpočela nakon što su sva dosadašnja istraživanja javnog mnjenja pokazala da će Dodik i koalicija koju on predvodi ubjedljivo pobijediti na izborima” i dodaje da je “to bio znak za uzbunu za navedene strane službe i domaće izvođače destabilizacije Republike Srpske”.

“Da ne biraju sredstva u svom naumu dokaz je da se ide čak toliko daleko da se iskoristi i tragična smrt mladog Banjalučanina Davida Dragičevića koji je pronađen mrtav na ušću reke Crkvene u Vrbas”, navodi sagovornik portala “Alo”, prenosi SRNA.

U tekstu pod naslovom “Tajne službe spremaju haos u Banja Luci” navodi se da se Dodik sastao sa porodicom nastradalog Davida i preduzeo sve mjere da istraga bude u skladu sa profesionalnim standardima kako bi se došlo do istine.

“Prvi nalazi patologa i policije su konstatovali da je riječ o zadesnoj smrti. Otac nastradalog Davida čak je u pismenom saopštenju pozvao sve da se ne politizuje i zloupotrebljava smrt njegovog sina za političke obračune. Čeka se konačan izvještaj nadležnog tužioca, a predsjednik Dodik je još jednom udovoljio zahtjevu oca stradalog Davida da nova policijska ekipa prečešlja taj slučaj još jednom. Otac je zahvalio Dodiku, rekao da su razgovarali kao dva roditelja i dodao da su on i Dodik na istoj strani. Ali majstori konfuzije ne miruju i na skupovima u Banjaluci žele da optuže vrh policije za navodno prikrivanje zločina nad Davidom Dragičevićem, a vlast kao saučesnika u svemu tome”, prenosi sagovornik portala “Alo”.

U tekstu se ističe da su “kreatori i izvršioci pravljenja haosa i udara na Republiku Srpsku iskoristili upravo ovaj tragičan događaj da preko svojih ljudi proteste u centru Banjaluke pod nazivom “Pravda za Davida” pretvore u masovne demonstracije na kojima bi izmanipulisali narod i pokušali da ruše vlast i prije izbora”.

“Zanimljivo je napomenuti da sumnju u objektivan rad policije najviše podgrijavaju opozicioni lideri. Neki od njih su se priključili i protestima, jer u njima vide svoju šansu. Primijećena je grupa službenika Obavještajno-bezbjednosne službe BiH. Jedan od prisutnih bio je i ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić”, navodi se u tekstu portala Alo koji prenosi SRNA.

Izvor iz ambasade u Sarajevu tvrdi za “Alo” da upravo Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH organizuje dolazak što više autobusa iz Federacije na sutrašnji skup “Pravda za Davida” u Banjaluci.

“Informacije o smrti mladog Davida Dragičevića mogli bi dati upravo pojedinci u Obavještajno-bezbjednosnoj agenciji BiH i neki pripadnici stranih službi. Oni često rade koordinisano i u pravljenja haosa ne biraju sredstva da do njega i dođe”, kaže sagovornik iz ambasade.

Stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević izjavio je za “Alo” da, “u saradnji sa stranim službama, Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH upravo gradi koncept destabilizacije Republike Srpske u Banjaluci na smrti Davida Dragičevića”.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button