Banjaluka

Banjaluka dobila solarno drvo

Povodom Dana grada, gradonačelnik Igor Radojičić i direktor kompanije „Telemaks“ Arijana Maksimčuk u parku kod spomenika Banu Milosavljeviću pustili su u funkciju solarno stablo, namijenjeno za punjenje mobilnih telefona.

– Uz Dan grada, dobili smo i nešto novo što se odnosi na budućnost. Moramo da gledamo ipsred sebe i da vidimo šta je to što interesuje i mlade generacije i šta donose nove tehnologije – kazao je gradonačelnik Radojičić, izražavajući zahvalnost kompaniji „Telemaks“ na donaciji.

Loading...

S jedne strane, kako je istakao, ovo je jedan od ukrasa u centru grada i detalj u budućem izgledu ovog dijela Banje Luke, a s druge strane i upozorenje javnosti na obnovljive izvore energije jer savremeni svijet se susreće sa izazovom ogromne potrošnje i potrebe korišćenja više obnovljivih izvora energije, u ovom slučaju solarnoj energiji.

– Ovo je poklon našem gradu, jedna inovacija sa kojom želimo da upoznamo stanovništvo. Odnosno, način pretvaranja sunčeve energije u iskoristivu eenrgiju. Svi naši sugrađni od danas ovdje mogu da pune svoje mobilne telefone. To je budućnost u energiji i želja nam je bila da s obzirom na to da se bavimo time poklonimo solarno drvo našem gradu – kazala je Maksimčuk.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!