Banjaluka

1200 policajaca na ulicama Banjaluke: Pauk nosi automobile, centar grada potpuno blokiran

U Banjaluci vlada skoro pa opsadno stanje zbog posjete delegacije iz Rusije institucijama.

Matvijenko je stigla u Banjaluku…

Rusku delegaciju je na aerodromu Mahovljani dočekao predsjednik Parlamenta Srpske Nedeljko Čubrilović, a Valentinu Matvijenko će ispred Palate Republike dočekati predsjednik Milorad Dodik, nakon čega slijedi razgovor dvoje zvaničnika.

Predsjednica Savjeta federacije Gornjeg doma parlamenta Rusije, Valentina Matvijenko, danas će u Banjaluci razgovarati sa zvaničnicima Srpske, a obratiće se i poslanicima republičkog Parlamenta.

Inače u Banjaluci je trenutno puno policajaca, za potrebe osiguranja grada angažaovano je 1200 policajaca.

Novinar BUKE svjedočio je uklanjanju automobila sa ulice gdje bi trebalo da se kreće delegacija…

Inače pristup centru grada skoro je nemoguć, sve je puno policije.

Neviđene mjere bezbjednosti zbunile su građane Banjaluke, pogotovo nakon što je Matvijenko posjetila Sarajevo, a tamo je bio normalni radni dan.

Podsjetili smo ranije da je i novinarima privremeno onemogućenno da koriste akreditacije iz Kabineta Predsjednika RS, i Narodne skupštine RS. U ovu svrhu izdaju se posebne akreditacije koje važe za danas. U sarajevu nije bilo posebnih novinarskih propusnica, saznaje BUKA.

Inače u gradu je poprilično mirno, sve su ulice skoro puste…

Posebne mjere danas

Tokom dana, kada će ruska delegacija, u okviru službene posjete BiH boraviti u Banjoj Luci, od 11 do 12 sati i od 16 do 17 sati, od Međunarodnog aerodroma Banja Luka u Mahovljanima do Banja Luke, biće zabranjen saobraćaj za sva motorna vozila određenim putnim pravcima i ulicama.

Saobraćaj će biti obustavljen dijelom magistralnog puta Laktaši – Gradiška, od skretanja za aerodrom do Aleksandrovca, od Aleksandrovca do Aleksandrovačke petlje, dionica autoputa E661 (Gradiška – Banja Luka), od Aleksandrovačke petlje do Klašnica, zapadni tranzit (ulica Krajiških brigada) – ulica Ranka Šipke – ulica Vuka Karadžića – ulica Kralja Petra I Karađorđevića – ulica Bana dr Todora Lazarevića.

Također, na navedenoj trasi kretanja delegacije, u spomenutom periodu dolaska i odlaska ruske parlamentarne delegacije, bit će ograničeno i kretanje drugih učesnika u saobraćaju uključujući bicikliste i pješake.

Iz MUPRS-a apeluju na građane da na toj trasi puta ne ostavljaju parkirana vozila.

Građanima savjetuju da u utorak izbjegavaju kretanje spomenutom trasom i užim centrom grada, zbog toga što će veliki broj saobraćajnica biti zatvoren za saobraćaj i ograničeno kretanje pješaka.

Apeluju na građane da se pridržavaju upustava MUPRS-a i drugih institucija koje učestvuju u organizaciji posjete ruske delegacije.

Građanima savjetuju da obavezno poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, izbjegavaju nošenje ruksaka i torbi i da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument. Također, savjetuju da izbjegavaju otvaranje prozora, izlaske na terase, krovove zgrada i slično.

Na području trase kretanja i užeg centra Banje Luke zabranjena je i upotreba dronova.

U užem centru grada će biti na snazi i naredba o zabrani rada ugostiteljskih, trgovačkih i drugih objekata u kojima se pruža uslužna djelatnost, te točenje alkoholnih pića.

(buka.com)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!