Banjaluka

Nova ambulanta i vrtić na Petrićevcu na čekanju

Neriješeni imovinsko-pravni odnosi odgodiće početak gradnje višenamjenskog objekta na Petrićevcu u kojem bi trebalo da budu smještene ambulanta, vrtić i mjesna zajednica, piše Glas Srpske.

Gradske vlasti su krajem 2017. najavile da će u ovoj godini početi realizacija tog projekta kako bi riješili tri velika problema Petrićevca i to neuslovne ambulante, nedostatak vrtića i prostora za rad Savjeta mjesne zajednice.

Prema riječima načelnika Odjeljenja za komunalne poslove Petra Bilčara kada su lani najavili taj projekat parcela na kojoj je planirana gradnja objekta bila je registrovana kao opštenarodna imovina.

– Izmijenjen je regulacioni plan kako bi bila omogućena gradnja na toj lokaciji. U ovogodišnjem budžetu smo planirali 200.000 KM za prvu fazu izgradnje. Projekat je u izradi i pripremamo tehničku dokumentaciju – rekao je Bilčar.

Kazao je da u međuvremenu, dok je grad pripremao sve za početak gradnje jedno privatno lice dobilo povrat imovine na dijelu parcele koja je predviđena za gradnju.

– Sada je taj projekat zakočen jer vlasništvo nad parcelom nije čisto i ne možemo dobiti građevinsku dozvolu. Novi vlasnik tog dijela traži da grad plati zemlju. Mi bismo za eksproprijaciju isplatili 170.000 KM i ako to uradimo nećemo imati novca za gradnju – rekao je Bilčar.

Istakao je da grad ne odustaje od tog projekta, ali da je zbog novonastale situacije teško reći kada će biti u mogućnosti da krenu sa gradnjom.

– Trudićemo se da riješimo imovinsko-pravni problem, ali teško je reći kada ćemo u tome uspjeti – naveo je Bilčar.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Petrićevac Zoran Savanović je istakao da je gradnja tog objekta od izuzetne važnosti.

– Žao mi je što je došlo do prepreka. Ako je već nužno da se zemlja mora otkupiti bolje je da se onda to učini, pa da se krene sa realizacijom. Ako smo 40 godina čekali da dobijemo vrtić ili da ambulanta radi u uslovnim prostorijama možemo sačekati i još godinu – rekao je Savanović.

Parcela

Zoran Savanović je rekao da je novi objekat trebalo da bude izgrađen na praznom prostoru ispod igrališta Osnovne škole “Miloš Crnjanski”.

– Tu se ranije nalazila baraka u kojoj je bila smještena mjesna zajednica, ali ona je srušena prije desetak godina – kazao je Savanović.

(glassrpske.com)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!