Politika

MUP RS: Mektić prikuplja političke poene pokušavajući da uvede anarhiju u Srpskoj

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske demantuje i osuđuje navode ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Dragana Mektića o mogućnostima da “policija krene na narod”, te ističe da je policija Srpske uvijek djelovala u interesu građana Srpske i nastaviće da služi građanima i zaštiti ustavnog poretka Republike Srpske.

“Takođe, iznošenje pretpostavki od Mektića da je Ministarstvo umiješano u slučaj Davida Dragičevića, koji je on okvalifikovao kao ubistvo, kao i da je značajno doprinijelo da se ovaj slučaj ne rasvijetli, predstavlja najneprimjereniji i najgrublji način optuživanja Ministarstva, bez ijednog dokaza”, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Loading...

Iz MUP-a navode da Mektić, od svog prvog pojavljivanja na skupu na Trgu Krajine kada je obećao da će dati sve resurse i kapacitete Ministarstva bezbjednosti BiH da bi riješili slučaj pokojnog Davida Dragičevića, pa do sinoć kada je obećao podršku i sve resurse SDS-a ako policija krene na narod – nije uradio ništa da bi doprinio rasvjetljavanju ovog slučaja.

“Ovo je samo retorika Mektića, bez ikakvog praktičnog značaja za rješavanje slučaja. Šta više, ova retorika je kontraproduktivna i kod građana stvara strah i nepovjerenje u sopstevene institucije”, ističe se u saopštenju.

Iz MUP-a navode da ovo nije prvi put da Mektić prikuplja političke poene za sebe i svoju stranku pokušavajući da uvede anarhiju u Srpskoj i stvarajući jaz između građana i institucija Republike Srpske.

“Ali, korištenje tragične pogibije dvadesetjednogodišnjeg mladića je daleko najmorbidniji pokušaj”, zaključuju u MUP-u.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!