BanjalukaHronikaPolitika

Banjalučanin pretukao sugrađanina pa se objesio u ćeliji

Tridesetdevetogodišnji B.V. iz Banjaluke objesio se posteljinom u prostorijama za zadržavanje uhapšenih u Policijskoj upravi Banjaluka, potvrđeno je “Nezavisnim” nezvanično.

Njegovo tijelo pronađeno je jutros u 6.20 časova, a prethodno je uhapšen nakon prijave da je po glavi pretukao sugrađanina J.B. (49).

Loading...

“Alkotestiranjem prije hapšenja utvrđeno da je B.V. imao 2,19 g/kg alkohola u organizmu”, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Mira Miletić, sekretar tog tužilaštva, kazala je da je uviđaj na licu mjesta obavio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, zajedno sa Milanom Srdićem, specijalistom sudske medicine, te policajcima PU Banja Luka.

“Dežurni tužilac je naložila obdukaciju tijela, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS”, naglasila je Miletićeva.

Iz PU Banjaluka saopšteno je da je saomobustvu prethodila jučerašnja prijava, da je tridesetdevetogodišnjak iz Banjeluke, koji je od ranije poznat policiji, letvom pretukao četrdesetdevetogodišnjaka po glavi i tijelu, zbog čega je uhapšen.

“Uhapšeno lice je zadržano u skladu sa normativnim aktima koji regulišu postupanje sa privedenim, dovedenim, zadržanim i licima lišenim slobode”, kažu iz PU Banjaluka.

Ističu da je prije toga provjereno da u prostorije za zadržavanje nije uneseno nijedno sredstvo pogodno za samopovređivanje.

“Međutim, i pored preduzetih preventivnih mjera, lice je izvršilo samoubistvo koristeći posteljinu, koja je obavezni dio opreme prostorije u skladu sa normativnim aktima koji regulišu ovu oblast”, kažu iz policije.

(nezavisne.com)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!