Banjaluka

Nastavlja se obnova Kastela, 150.000 KM za sanaciju bastiona

Postepena obnova tvrđave Kastel biće nastavljena uskoro, sanacijom tzv. bastiona, lociranog između dvije kule obnovljene prošle godine, najavljeno je iz Odjeljenja za komunalne poslove.

-Bastion je u jako lošem stanju zbog čega smo se odlučili da krenemo u njegovu sanaciju. S obzirom na to da nismo u mogućnosti u potpunosti isfinansirati ove radove, ove godine izdvojili smo dio potrebnih sredstava kako bi započeli prvu fazu sanacije bastiona – kazao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

Loading...

Odjeljenje je već raspisalo tender za ovaj zahvat, u procijenjenoj vrijednosti od oko 150.000 KM.

Bilčar je naglasio da gradske vlasti nastoje da nastave projekt obnove Kastela, postepenom sanacijom pojedinih dijelova tvrđave.

– Nažalost, nemamo na raspolaganju sredstva iz Evropske unije kojima je ranije obnavljan Kastel, tako da sredstvima iz gradskog budžeta svake godine nastojimo da obnovimo dio po dio tvrđave s obzirom na to da su za kompletnu obnovu potrebna značajna sredstva – zaključio je on.

U okviru napora za revitalizaciju neobnovljenog dijela tvrđave Kastel, prošle godine obnovljene su dvije kule, i to ulazna čije je krovište izgorjelo u požaru 2013. godine i devastirani prostor u kojem se svojevremeno nalazio ugostitetljski objekat.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!