Banjaluka

Uskoro korpe za smeće na šetalištu duž Vrbasa

Šetače i rekreativce muči nedostatak korpi za odlaganje smeća na šetalištu duž Vrbasa od Rebrovačkog mosta preko ulice Majke Jugovića kod mosta Venecija pa sve do psihijatrijske klinike. Slična situacija je i u Aleji Svetog Save. Građani su primorani da nose smeće sve dok ne nađu kontejner ili korpu u drugim dijelovima grada.

Oni sa manje strpljenja bacaju otpad u Vrbas, što je poguban ekološki potez, a drugi opet poslije noćnih pijanki konzerve i drugu ambalažu odlažu na klupe na mjestima gdje su se družili.

Loading...

– Ovo je zaista strašno. Šetam svakodnevno sa psom duž Vrbasa između dva mosta i imam problem jer kada pas obavi nuždu vrećicu sa izmetom nemam gdje da bacim. O gomilama kutija u kojima su bile pice, kesicama za čips i smoki, ispijenim konzervama piva i plastičnoj ambalaži od sokova ne bih da trošim riječi, jer tog smeća ima na tone. Ali ljudi nisu krivi što ostavljaju sve iza sebe kada nemaju gdje da bace otpad – kaže stanovnik Starčevice Miladin Mišić.

U Gradskoj upravi su rekli da je nabavka korpi u toku te da će pomenuto šetalište i još neka mjesta dobiti granitne korpe.

– U toku je nabavka 12 korpi za otpatke. Po potpisivanju ugovora pristupiće se nabavci i raspoređivanju po prioritetima u skladu sa mogućnostima kojima raspolažemo – kazali su u Gradskoj upravi.

(glassrpske.com)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!