Politika

Elta-Kabel upozorila poslanike NSRS-a na hajku RTRS-a

Javni servis Radio-televizija Republike Srpske u posljednjih sedam mjeseci čak deset puta je u negativnom kontekstu izvještavao o Elta-Kabelu d.o.o.

S obzirom na činjenicu da u istom periodu dobojska kompanija nije spomenuta u pozitivnom, pa čak ni u neutralnom smislu, kolektiv ove firme se dopisom obratio poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske.

RTRS za Ginisa

Iz Elta-kabela su zamolili narodne tribune da ih zaštite od hajke servisa koji građani finansiraju iz svog džepa. Takođe, u dopisu se traži da NSRS otkrije ko je naručilac svega, odnosno, da se ispita ko to želi da kriminalizuje Elta-Kabel d.o.o.

– Molimo Vas da iskoristite vaš autoritet i zaštitite kompaniju Elta-Kabel d.o.o. od negativne medijske kampanje Radio-televizije Republike Srpske. Na osnovu svega, ispada da smo najproblematičnija firma u Republici Srpskoj, jer smo od svih kompanija u državi glavna meta navedene televizije. Po prilozima u kojima je Elta-Kabel d.o.o. prikazana u negativnom svjetlu, RTRS bi se mogao upisati i u Ginisovu knjigu rekorda po selektivnom izvještavanju protiv jedne kompanije – navodi se na početku dopisa.

U istom obraćanju poslanicima pojašnjeno je zašto je medijska hajka sve samo ne normalan slučaj:

– Ako pogledate naše kolege iz kompanije m:tel koji imaju deset puta veći obim poslovanja, a pretpostavljamo i deset puta veći obim problema, vidjećete da im u istom ovom periodu nije posvećena nijedna emisija u kojoj su bili prikazani u negativnom, već redovno u pozitivnom svjetlu. Ovim putem mi ne tražimo od medijskih kuća da se o Elta-Kabel d.o.o. uopšte ne izvještava. Neka se izvještava, može i negativno, ali smatramo da je ovo prešlo svaku mjeru dobrog ukusa. Prema emisijama na RTRS-u, ispali smo najveći kriminalci i najveći problem Republike Srpke.

Ne primamo državne subvencije

Iz dobojske kompanije su naveli i to da je navodno najveći problem Srpske, Elta-Kabel d.o.o. i firme koje su u vlasništvu Elta-Kabela, zapošljava više od 200 ljudi:

– Nijedan dan nismo zakasnili sa isplatom plata zaposlenih, kao i njihovog socijalnog osiguranja, penzionog osiguranja i poreza u ovih 15 godina poslovanja. Ne primamo, niti smo ikada primali bilo kakve državne subvencije. S druge strane, u dobojskim poplavama pretrpjeli smo 500 000 KM štete, a do danas nismo dobili nijednu marku pomoći po toj osnovi. Nismo je ni tražili, jer smo oduvijek vjerovali da ima onih kojima je potrebnije dati ovu vrstu pomoći. Svejedno smo gradu Doboju, kao i svim našim korisnicima, tada otpisali dvije mjesečne pretplate. To je ukupno više od 200 000 KM za cijeli grad. Napominjemo da su naše kolege u istoj ovoj situaciji svim korisnicima zaračunali pune iznose.

U dopisu piše i da sve već navedeno potvrđuje da u Elta-Kabelu d.o.o. ima i nešto dobro, te da sigurno nije najlošija firma u Republici Srpskoj, iako ju RTRS posljednjih mjeseci tako pokušava prikazati široj javnosti:

– Ne treba puno da se dođe do zaključka i da se utvrdi da je neko ovo naručio da se odradi od strane RTRS-a. Mislimo da bi Vi, kao odabrani predstavnici naroda, trebalo da obezbijedite i osigurate da do ovakvih događaja više ne dolazi. Molimo Vas da utvrdite ko je i od koga naručio da se kriminalizuje Elta-Kabel d.o.o i zamolite ga da se sa tim prestane. To neće biti nikakav problem za sve one koji se makar minimalno potrude da otkriju ko je ovo naručio. Naša očekivanja su da se ovo pismo ne koristi u političke svrhe, jer samo želimo da se riješi konkretan problem sa kojim se nažalost suočavamo. Smatramo da nije u redu da državna televizija parama svojih građana dogovara i sprovodi diskreditaciju Elta-Kabela.

Ne želimo biti nedodirljivi

U pismu je napomenuto da u ovom kolektivu nemaju ništa protiv RTRS-a, ali da imaju protiv pojedinaca koji su zloupotrijebili svoju poziciju u državnoj radio-televiziji da organizuju diskreditaciju kompanije u obimu koji je već naveden.

Iz Elta-kabela su i poručili da ne žele status nedodirljive firme, ali i da nema razloga da kompanija bude tema isključivo negativnog izvještavanja Radio-televizije Republike Srpske.

Redakcija SrpskaCafea

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!