Privreda

M:tel kupio zgradu od Mileta Radišića

Kompanija M:tel kupila je poslovnu zgradu u Banjaluci od firme „Grand trade“ Mileta Radišića, ekskluzivno saznaje poslovni portal CAPITAL.ba.

Mtel od januara 2016. godine iznajmljuje 15.600 kvadratnih metara poslovnog prostora u ovoj zgradi. Svaki mjesec je plaćao kiriju od 202.500 evra ili 394.875 KM.

Loading...

Naša informacija da je uprava Mtela kupila zgradu od Radišića dobila je i zvaničnu potvrdu.

„Kompanija Mtel, a.d. Banjaluka je u prethodnom periodu objedinila brojne poslovne lokacije, iznajmljujući prostor u poslovnom objektu u ulici Vuka Karadžića 2 u Banjaluci. Ovaj objekat je jedini poslovni objekat u Banjaluci koji ispunjava prostorne, infrastrukturne i logističke potrebe kompanije. Stoga Mtel sa zadovoljstvom obavještava akcionare da je kupio poslovnu zgradu u ulici Vuka Karadžića, s prvenstvenim ciljem ostvarivanja dugoročnih pozitivnih finansijskih efekata“, navodi se u obavještenju uprave za akcionare Mtela.

Pare za Medicinsku i nove zgrade

Prema nezvaničnim informacijama Radišić je za zgradu tražio 100 miliona KM, ali je u pregovorima dogovoren iznos od 65 miliona KM.

Radišić će ipak dobro zaraditi jer se procjenjuje da je u izgradnju i opremanje uloženo oko 45 do 50 miliona. Na rentiranju je za dvije godine zaradio oko 10 miliona KM, a prodavao je poslovne prostore državnim insitucijama. Samo od prodaje blizu 500 metara kvadratnih od Lutrije Republike Srpske je naplatio 2,7 miliona KM.

Nakon što je prodao zgradu, Radišiću neće biti teško da isplati tri miliona KM za zgradu Medicinske elektronike koju je izlicitirao 26. aprila ove godine. Nekretnine Medicinske elektronike su mu potrebne kako bi objedinio građevinsku parcelu i nastavio sa izgradnjom još dvije poslovno-stambene zgrade, u takozvanom Picinom parku.

Zbog Medicinske elektronike Radišić je osuđen na trogodišnju robiju jer zajedno sa ostalim ortacima Radišić je krajem 2013. godine osuđen na tri godine pred Okružnim sudom u Banjaluci zbog toga što je manipulisanjem cijenama Medicinske elektronike, te podstrekavanjem i širenjem lažnih informacija oštetio Republiku Srpsku za više od 550.000 evra.

On je iskoristio „propust“ policije i tužilaštva da protiv njega pokrenu i finansijsku istragu, pa je u međuvremenu tužio Investiciono-razvojnu banku (IRB) RS jer mu nije vratila 183.000 KM kojima je kupio akcije Medicinske elektronike, a koje su, nakon što je osuđen na kaznu zatvora vraćene IRB-u.

Na izdržavanje kazne zatvora u Kazneno-popravni zavod (KPZ) Tunjice u Banjaluci javio se 18. novembra 2015. godine, i to nakon što je gotovo devet mjeseci bio u bjekstvu. Pretpostavljalo se da je boravio u Srbiji.

Početkom oktobra prošle godine pušten je na slobodu.

(capital.ba)

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!